﻿<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?><rss version="2.0" xmlns:dc="http://purl.org/dc/elements/1.1/"><channel><title>Millisecond Forums » Millisecond Forums » Inquisit 2.0  » trialcode doesn&amp;#39;t match stimulusitem in the data file</title><generator>InstantForum 2017-1 Final</generator><description>Millisecond Forums</description><link>https://forums.millisecond.com/</link><webMaster>Millisecond Forums</webMaster><lastBuildDate>Sat, 25 Jul 2026 23:54:37 GMT</lastBuildDate><ttl>20</ttl><item><title>trialcode doesn&amp;#39;t match stimulusitem in the data file</title><link>https://forums.millisecond.com/Topic11182.aspx</link><description>&lt;p&gt;I &amp;nbsp;am trying to finish a picture stroop experiment. I wrote the script and tried to run, however, I found that the pictures in the trialcode &amp;nbsp;doesn't match the stimulusitem, three examples are listed below:&lt;/p&gt;

&lt;p&gt;date &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp;time&lt;span&gt;	&lt;/span&gt;subject&lt;span&gt;	&lt;/span&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;trialcode&lt;span&gt;	&lt;/span&gt;&amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp;&amp;nbsp;blockcode&lt;span&gt;	&lt;/span&gt;blocknum&lt;span&gt;	&lt;/span&gt;trialnum&lt;span&gt;	&lt;/span&gt;latency&lt;span&gt;	&lt;/span&gt;&amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp;response&lt;span&gt;	&lt;/span&gt;&amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp;&amp;nbsp;stimulusitem1&lt;span&gt;	&lt;/span&gt;stimulusitem2&lt;/p&gt;
&lt;p&gt;091113&lt;span&gt;	&lt;/span&gt;19:13&lt;span&gt;	&lt;/span&gt;1 &amp;nbsp; &amp;nbsp;&amp;nbsp;&lt;span&gt;	&lt;/span&gt;picturemcwn1.BMP&lt;span&gt;	&lt;/span&gt;&amp;nbsp; &amp;nbsp;M &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp;&lt;span&gt;	&lt;/span&gt;2&lt;span&gt;	&lt;/span&gt;&amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp;98&lt;span&gt;	&lt;/span&gt;&amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp;684&lt;span&gt;	&lt;/span&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;m-o_1_091113_1913_2_98.wav&lt;span&gt;	&lt;/span&gt;&amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp;&amp;nbsp;+&lt;span&gt;	&lt;/span&gt;&amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp;&amp;nbsp;moincon4.BMP&lt;/p&gt;
&lt;p&gt;091113&lt;span&gt;	&lt;/span&gt;19:13&lt;span&gt;	&lt;/span&gt;1&lt;span&gt;	&lt;/span&gt;&amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp;picturemscon4.BMP&lt;span&gt;	&lt;/span&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;M &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; 2 &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp;&lt;span&gt;	&lt;/span&gt;99&lt;span&gt;	&lt;/span&gt;&amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp;684&lt;span&gt;	&lt;/span&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;m-o_1_091113_1913_2_99.wav&lt;span&gt;	&lt;/span&gt;&amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp;&amp;nbsp;+&lt;span&gt;	&lt;/span&gt;&amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp;moincon7.BMP&lt;/p&gt;
&lt;p&gt;091113&lt;span&gt;	&lt;/span&gt;19:13&lt;span&gt;	&lt;/span&gt;1 &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp;&lt;span&gt;	&lt;/span&gt;picturemsn2.BMP&lt;span&gt;	&lt;/span&gt;&amp;nbsp; &amp;nbsp;M &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp;&amp;nbsp;&lt;span&gt;&amp;nbsp;&lt;/span&gt;2&lt;span&gt;	&lt;/span&gt;&amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp;100&lt;span&gt;	&lt;/span&gt;&amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp;1101&lt;span&gt;	&lt;/span&gt;m-o_1_091113_1913_2_100.wav&lt;span&gt;	&lt;/span&gt;&amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp;&amp;nbsp;+ &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp;&lt;span&gt;	&lt;/span&gt;moincon6.BMP&lt;/p&gt;
&lt;div&gt;&lt;/div&gt;
&lt;div&gt;&lt;/div&gt;
&lt;div&gt;&lt;b&gt;Another question, how to remove the white frame in the instruction page (inclose a picture in the attachment)?&lt;/b&gt;&lt;/div&gt;
&lt;div&gt;&lt;/div&gt;
&lt;div&gt;&lt;/div&gt;
&lt;div&gt;&lt;/div&gt;
&lt;div&gt;&lt;/div&gt;
&lt;div&gt;These are part of my script:&lt;/div&gt;
&lt;div&gt;&amp;lt;item picture&amp;gt;&lt;/div&gt;
&lt;div&gt;&lt;/div&gt;
&lt;div&gt;/1="mcwn1.BMP"&lt;/div&gt;
&lt;div&gt;/2="msn2.BMP" &amp;nbsp;&lt;/div&gt;
&lt;div&gt;&amp;hellip;&amp;hellip;&lt;/div&gt;
&lt;div&gt;/100="mon4.BMP"&lt;/div&gt;
&lt;div&gt;&amp;lt;/item&amp;gt;&lt;/div&gt;
&lt;div&gt;&lt;/div&gt;
&lt;div&gt;&amp;lt;picture mcwn1.BMP&amp;gt;&lt;/div&gt;
&lt;div&gt;
&lt;div&gt;/items = picture&lt;/div&gt;
&lt;div&gt;/position=(50%,50%)&lt;/div&gt;
&lt;div&gt;&amp;lt;/picture&amp;gt;&lt;/div&gt;
&lt;div&gt;&lt;/div&gt;
&lt;div&gt;&amp;lt;picture msn2.BMP&amp;gt;&lt;/div&gt;
&lt;div&gt;&lt;/div&gt;
&lt;/div&gt;
&lt;div&gt;
&lt;div&gt;&amp;lt;picture mon4.BMP&amp;gt;&lt;/div&gt;
&lt;/div&gt;
&lt;div&gt;&lt;/div&gt;
&lt;div&gt;
&lt;div&gt;&amp;lt;text fixation&amp;gt;&lt;/div&gt;
&lt;div&gt;/items = ("+")&lt;/div&gt;
&lt;div&gt;/ color = (255, 255, 255)&lt;/div&gt;
&lt;div&gt;/ txbgcolor = (0,0,0)&lt;/div&gt;
&lt;div&gt;/ fontstyle = ("Arial", 40pt)&lt;/div&gt;
&lt;div&gt;/ erase = false&lt;/div&gt;
&lt;div&gt;&amp;lt;/text&amp;gt;&lt;/div&gt;
&lt;/div&gt;
&lt;div&gt;&lt;/div&gt;
&lt;div&gt;
&lt;div&gt;------------------------------------------------------------------------------------&lt;/div&gt;
&lt;div&gt;*** INSTRUCTION PAGES *****&lt;/div&gt;
&lt;div&gt;------------------------------------------------------------------------------------&lt;/div&gt;
&lt;div&gt;&lt;/div&gt;
&lt;div&gt;&amp;lt;page page1&amp;gt;&lt;/div&gt;
&lt;div&gt;^^^&lt;/div&gt;
&lt;div&gt;&amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp;+&lt;/div&gt;
&lt;div&gt;&amp;lt;/page&amp;gt;&lt;/div&gt;
&lt;div&gt;&lt;/div&gt;
&lt;div&gt;&amp;lt;instruct&amp;gt;&amp;nbsp;&lt;/div&gt;
&lt;div&gt;/ screencolor = (0,0,0)&lt;/div&gt;
&lt;div&gt;/ nextkey = (" ")&lt;/div&gt;
&lt;div&gt;/ lastlabel = "Press the spacebar to continue"&lt;/div&gt;
&lt;div&gt;/ nextlabel = "Press the spacebar to continue"&lt;/div&gt;
&lt;div&gt;/ fontstyle = ("Arial", 40pt)&lt;/div&gt;
&lt;div&gt;/ txcolor = &amp;nbsp;(255,255,255)&lt;/div&gt;
&lt;div&gt;/ wait = 500&lt;/div&gt;
&lt;div&gt;&amp;lt;/instruct&amp;gt;&lt;/div&gt;
&lt;div&gt;&lt;/div&gt;
&lt;/div&gt;
&lt;div&gt;&lt;/div&gt;
&lt;div&gt;
&lt;div&gt;*** TRIALS *****&lt;/div&gt;
&lt;div&gt;&lt;/div&gt;
&lt;div&gt;&amp;lt;trial picturemcwn1.BMP&amp;gt;&amp;nbsp;&lt;/div&gt;
&lt;div&gt;/ stimulustimes = [0=fixation;1000=msn1.BMP]&lt;/div&gt;
&lt;div&gt;/ responsetime = 1000&lt;/div&gt;
&lt;div&gt;/ response = timeout(2000)&lt;/div&gt;
&lt;div&gt;&amp;lt;/trial&amp;gt;&lt;/div&gt;
&lt;div&gt;&lt;/div&gt;
&lt;div&gt;&amp;lt;trial picturemsn2.BMP&amp;gt;&amp;nbsp;&lt;/div&gt;
&lt;div&gt;/ stimulustimes = [0=fixation;1000=msn2.BMP]&lt;/div&gt;
&lt;div&gt;&lt;/div&gt;
&lt;div&gt;&amp;lt;trial picturemon3.BMP&amp;gt;&amp;nbsp;&lt;/div&gt;
&lt;div&gt;/ stimulustimes = [0=fixation;1000=msn3.BMP]&lt;/div&gt;
&lt;/div&gt;
&lt;div&gt;&lt;/div&gt;
&lt;div&gt;
&lt;div&gt;*** BLOCKS *****&lt;/div&gt;
&lt;div&gt;&amp;lt;block practice&amp;gt;&lt;/div&gt;
&lt;div&gt;/preinstructions=(page1)&lt;/div&gt;
&lt;div&gt;/ bgstim = (fixation)&lt;/div&gt;
&lt;div&gt;/ trials = [1-30 = noreplace(picturemcwcon1.BMP, picturemon2.BMP, picturemcwcon3.BMP&amp;hellip;&amp;hellip;）&lt;/div&gt;
&lt;div&gt;&amp;lt;/block&amp;gt;&lt;/div&gt;
&lt;div&gt;
&lt;div&gt;&amp;lt;block M&amp;gt;&lt;/div&gt;
&lt;div&gt;/preinstructions=(page1)&lt;/div&gt;
&lt;div&gt;/ bgstim = (fixation)&lt;/div&gt;
&lt;div&gt;/ trials = [1-30 = noreplace(picturemcwcon1.BMP, picturemon2.BMP, picturemcwcon3.BMP&amp;hellip;&amp;hellip;）&lt;/div&gt;
&lt;div&gt;&amp;lt;/block&amp;gt;&lt;/div&gt;
&lt;/div&gt;
&lt;div&gt;
&lt;div&gt;*** EXPERIMENT*****&lt;/div&gt;
&lt;div&gt;&lt;/div&gt;
&lt;div&gt;&amp;lt;expt&amp;gt;&lt;/div&gt;
&lt;div&gt;/ blocks = [1=practice;2=M]&lt;/div&gt;
&lt;div&gt;&amp;lt;/expt&amp;gt;&lt;/div&gt;
&lt;div&gt;&lt;/div&gt;
&lt;/div&gt;
&lt;div&gt;Could you please give me some help?&lt;/div&gt;
&lt;/div&gt;
&lt;div&gt;&lt;/div&gt;
&lt;div&gt;&lt;/div&gt;
&lt;div&gt;&lt;/div&gt;
&lt;div&gt;&lt;/div&gt;
&lt;div&gt;&lt;/div&gt;</description><pubDate>Wed, 11 Sep 2013 12:14:58 GMT</pubDate><dc:creator>lulu</dc:creator></item><item><title>RE: trialcode doesn&amp;#39;t match stimulusitem in the data file</title><link>https://forums.millisecond.com/Topic11185.aspx</link><description>&lt;p&gt;[quote]I found that the pictures in the trialcode &amp;nbsp;doesn't match the stimulusitem,[/quote]&lt;/p&gt;
&lt;p&gt;There is no reason why they should match -- these are two completely unrelated things. &lt;/p&gt;
&lt;p&gt;trialcode = name of the &amp;lt;trial&amp;gt; element&lt;/p&gt;
&lt;p&gt;stimulusitem = the item displayed&lt;/p&gt;
&lt;p&gt;Eyvery one of our &amp;lt;picture&amp;gt; elements samples randomly from 100 items, you cannot expect any given trial to select any particular item.&lt;/p&gt;
&lt;p&gt;[quote]Another question, how to remove the white frame in the instruction page (inclose a picture in the attachment)?[/quote]&lt;/p&gt;
&lt;p&gt;It can't be removed. All you can do is increase the size of the instruction's "window" via the &amp;lt;instruct&amp;gt; element's /windowsize attribute.&lt;/p&gt;</description><pubDate>Wed, 11 Sep 2013 12:14:58 GMT</pubDate><dc:creator>Dave</dc:creator></item></channel></rss>