﻿<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?><rss version="2.0" xmlns:dc="http://purl.org/dc/elements/1.1/"><channel><title>Millisecond Forums » Millisecond Forums » Inquisit 4  » videos with varying duration: presentation and erasing</title><generator>InstantForum 2017-1 Final</generator><description>Millisecond Forums</description><link>https://forums.millisecond.com/</link><webMaster>Millisecond Forums</webMaster><lastBuildDate>Thu, 30 Apr 2026 15:18:34 GMT</lastBuildDate><ttl>20</ttl><item><title>videos with varying duration: presentation and erasing</title><link>https://forums.millisecond.com/Topic13830.aspx</link><description>Dear readers,&lt;div&gt;&lt;br/&gt;&lt;/div&gt;&lt;div&gt;&lt;br/&gt;&lt;/div&gt;at the moment I am writing a program with following features:&lt;div&gt;&lt;div&gt;1. the subject is presented a string of letters/numbers, which shall be remembered&lt;div&gt;2. a video is presented that should be evaluated&lt;div&gt;3. after the video presentation, the string of letters/numbers shall be written down&lt;div&gt;&lt;br/&gt;&lt;/div&gt;What I am struggling about is following:&lt;div&gt;after the video stimuli are played, I want them to to be erased. However, the videos´ durations vary.&lt;div&gt;Meaning, I can´t just program a timeout.&lt;div&gt;Additionaly, whileeach video scene is erased after finishing, a question about the video scene shall be shown (I do not want to present the question while the video scene is still presented).&lt;br/&gt;&lt;/div&gt;&lt;/div&gt;&lt;div&gt;How do I manage to erase the video frame and to present my question simultaneously?&lt;div&gt;&lt;br/&gt;&lt;/div&gt;Thank you very much in advance for your help! And best greetings!&lt;div&gt;&lt;br/&gt;&lt;/div&gt;&lt;div&gt;This is what I have so far:&lt;div&gt;&lt;br/&gt;&lt;/div&gt;&amp;lt;item numberstring&amp;gt;&lt;br/&gt;/1="V98PYXGX"&lt;br/&gt;/2="4XU01AT8"&lt;br/&gt;/3="AVLWVW7W"&lt;br/&gt;/4="VIT4HXW7"&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;/item&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;item Videos_kein_Tor&amp;gt;&lt;br/&gt;/1="Video_2.mp4"&lt;br/&gt;/2="Video_3.mp4"&lt;br/&gt;&amp;lt;/item&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;item Videos_Tor&amp;gt;&lt;br/&gt;/1="Video_55.mp4"&lt;br/&gt;/2="Video_57.mp4"&lt;br/&gt;&amp;lt;/item&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;text fixation&amp;gt;&lt;br/&gt;/ items = ("+")&lt;br/&gt;&amp;lt;/text&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;text mask&amp;gt;&lt;br/&gt;/ items = ("&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; ")&lt;br/&gt;&amp;lt;/text&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;text numberstring&amp;gt;&lt;br/&gt;/ items = ("V98PYXGX", "4XU01AT8", "AVLWVW7W", "VIT4HXW7")&lt;br/&gt;&amp;lt;/text&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;text Frage_Tor_kein_Tor&amp;gt;&lt;br/&gt;/ items = ("Tor oder kein Tor?")&lt;br/&gt;/ size = (450,200)&lt;br/&gt;/ txcolor = (50, 50, 255)&lt;br/&gt;/ valign = bottom&lt;br/&gt;&amp;lt;/text&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;text Entscheidung_Manipulation&amp;gt;&lt;br/&gt;/ items = ("Entscheiden Sie sich jetzt!")&lt;br/&gt;/ size = (450,200)&lt;br/&gt;/ txcolor = (50, 50, 255)&lt;br/&gt;/ valign = center&lt;br/&gt;&amp;lt;/text&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;text Zeichen_Tor&amp;gt;&lt;br/&gt;/ items = ("Tor^^(Taste A)") &lt;br/&gt;/ size = (450,200)&lt;br/&gt;/ txcolor = (50, 50, 255)&lt;br/&gt;/ position = (25, 90)&lt;br/&gt;&amp;lt;/text&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;text Zeichen_kein_Tor&amp;gt;&lt;br/&gt;/ items = ("Tor^^(Taste L)") &lt;br/&gt;/ size = (450,200)&lt;br/&gt;/ txcolor = (50, 50, 255)&lt;br/&gt;/ position = (75, 90)&lt;br/&gt;&amp;lt;/text&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;text recalltext&amp;gt;&lt;br/&gt;/ items = ("Bitte schreiben Sie jetzt die zu erinnernde Serie aus Buchstaben und Zahlen in korrekter Reihenfolge auf!")&lt;br/&gt;/ valign = top&lt;br/&gt;&amp;lt;/text&amp;gt;&lt;div&gt;&lt;br/&gt;&lt;/div&gt;&amp;lt;video Videos_kein_Tor&amp;gt;&lt;br/&gt;/ items = Videos_kein_Tor&lt;br/&gt;/ size = (30%, 30%) &lt;br/&gt;/ playthrough = true&lt;br/&gt;/ valign = center&lt;br/&gt;&amp;lt;/video&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;video Videos_Tor&amp;gt;&lt;br/&gt;/ items = Videos_Tor&lt;br/&gt;/ size = (30%, 30%) &lt;br/&gt;/ playthrough = true&lt;br/&gt;/ valign = center&lt;br/&gt;&amp;lt;/video&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;trial displaynumberstring&amp;gt;&lt;br/&gt;/ stimulustimes =&amp;nbsp; [0=fixation; 1000=numberstring]&lt;br/&gt;/ validresponse = (noresponse)&lt;br/&gt;/ trialduration = 5000&lt;br/&gt;&amp;lt;/trial&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;trial playvideo_kein_Tor&amp;gt;&lt;br/&gt;/ stimulustimes = [0=fixation; 1000 = Videos_kein_Tor; 1000=Entscheidung_Manipulation; 1000=Zeichen_Tor; 1000=Zeichen_kein_Tor]&lt;br/&gt;/ validresponse = (a, l)&lt;br/&gt;/ correctresponse = (a)&lt;br/&gt;&amp;lt;/trial&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;trial playvideo_Tor&amp;gt;&lt;br/&gt;/ stimulustimes = [0=fixation; 1000 = Videos_Tor; 1000=Entscheidung_Manipulation; 1000=Zeichen_Tor; 1000=Zeichen_kein_Tor]]&lt;br/&gt;/ validresponse = (a, l)&lt;br/&gt;/ correctresponse = (l)&lt;br/&gt;&amp;lt;/trial&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;trial Entscheidung&amp;gt;&lt;br/&gt;/ stimulustimes = [0=Entscheidung_Manipulation; 0=Zeichen_Tor; 0=Zeichen_kein_Tor]&lt;br/&gt;/ validresponse = (a, l)&lt;br/&gt;&amp;lt;/trial&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;openended recallnumberstring&amp;gt;&lt;br/&gt;/ stimulustimes = [0=recalltext]&lt;br/&gt;/ validresponse = (anyresponse)&lt;br/&gt;/ iscorrectresponse = [openended.recallnumberstring.response == text.numberstring.currentitem]&lt;br/&gt;/ position = (50%, 70%)&lt;br/&gt;&amp;lt;/openended&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;block myblock&amp;gt;&lt;br/&gt;/ trials = [1,4,7=noreplace(displaynumberstring); 2,5,8=noreplace(playvideo_kein_Tor, playvideo_Tor); 3,6,9=recallnumberstring]&lt;br/&gt;/ preinstructions = (Instruktion_1, Instruktion_2, Instruktion_3)&lt;br/&gt;/ postinstructions = (thank_you)&lt;br/&gt;&amp;lt;/block&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;page Instruktion_1&amp;gt;&lt;br/&gt;^^txxx&lt;br/&gt;&amp;lt;/page&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;page Instruktion_2&amp;gt;&lt;br/&gt;^^xxx&lt;br/&gt;&amp;lt;/page&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;page Instruktion_3&amp;gt;&lt;br/&gt;^^xxx&lt;br/&gt;&amp;lt;/page&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;page thank_you&amp;gt;&lt;br/&gt;^^xxx&lt;br/&gt;&amp;lt;/page&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&lt;/div&gt;&lt;/div&gt;&lt;/div&gt;&lt;/div&gt;&lt;/div&gt;&lt;/div&gt;&lt;/div&gt;</description><pubDate>Mon, 28 Jul 2014 02:25:57 GMT</pubDate><dc:creator>rouge</dc:creator></item><item><title>RE: videos with varying duration: presentation and erasing</title><link>https://forums.millisecond.com/Topic13861.aspx</link><description>Thank you very much Dave! That helped :-) .&lt;br/&gt;</description><pubDate>Mon, 28 Jul 2014 02:25:57 GMT</pubDate><dc:creator>rouge</dc:creator></item><item><title>RE: videos with varying duration: presentation and erasing</title><link>https://forums.millisecond.com/Topic13854.aspx</link><description>The label for the 'next' button for the *last* page in a set of instruction pages must be set via the &amp;lt;instruct&amp;gt; element's /finishlabel attribute.&lt;br/&gt;</description><pubDate>Fri, 25 Jul 2014 07:48:50 GMT</pubDate><dc:creator>Dave</dc:creator></item><item><title>RE: videos with varying duration: presentation and erasing</title><link>https://forums.millisecond.com/Topic13853.aspx</link><description>Dear Dave, in regard to the experiment from above I have a question about the isntruction feature. In my experiment there are 3 instruction pages at the beginning. I programmed the button for "next page" in German. On the third instruction page my adjustments jump back to default with a "next page" button in English. I do not figure out why my program switches to default at that point of time. &lt;div&gt;It would be great, if you could help me with that! Thanx a lot in advance!&lt;/div&gt;&lt;div&gt;&lt;br/&gt;&lt;/div&gt;&lt;div&gt;&lt;br/&gt;&lt;/div&gt;&amp;lt;item numberstring&amp;gt;&lt;br/&gt;/1="V98PYXGX"&lt;br/&gt;/2="4XU01AT8"&lt;br/&gt;/3="AVLWVW7W"&lt;br/&gt;/4="VIT4HXW7"&lt;br/&gt;&amp;lt;/item&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;item Videos_kein_Tor&amp;gt;&lt;br/&gt;/1="Video_2.mp4"&lt;br/&gt;/2="Video_3.mp4"&lt;br/&gt;&amp;lt;/item&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;item Videos_Tor&amp;gt;&lt;br/&gt;/1="Video_55.mp4"&lt;br/&gt;/2="Video_57.mp4"&lt;br/&gt;&amp;lt;/item&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;text fixation&amp;gt;&lt;br/&gt;/ items = ("+")&lt;br/&gt;&amp;lt;/text&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;text mask&amp;gt;&lt;br/&gt;/ items = ("&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; ")&lt;br/&gt;&amp;lt;/text&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;text numberstring&amp;gt;&lt;br/&gt;/ items = ("V98PYXGX", "4XU01AT8", "AVLWVW7W")&lt;br/&gt;&amp;lt;/text&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;text Frage_Tor_kein_Tor&amp;gt;&lt;br/&gt;/ items = ("Tor oder kein Tor?")&lt;br/&gt;/ size = (450,200)&lt;br/&gt;/ txcolor = (50, 50, 255)&lt;br/&gt;/ valign = bottom&lt;br/&gt;&amp;lt;/text&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;text Entscheidung_Manipulation&amp;gt;&lt;br/&gt;/ items = ("Entscheiden Sie sich jetzt!")&lt;br/&gt;/ size = (450,200)&lt;br/&gt;/ txcolor = (50, 50, 255)&lt;br/&gt;/ valign = center&lt;br/&gt;&amp;lt;/text&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;text Zeichen_Tor&amp;gt;&lt;br/&gt;/ items = ("Tor, Taste A") &lt;br/&gt;/ size = (450,200)&lt;br/&gt;/ txcolor = (50, 50, 255)&lt;br/&gt;/ position = (25, 90)&lt;br/&gt;&amp;lt;/text&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;text Zeichen_kein_Tor&amp;gt;&lt;br/&gt;/ items = ("Tor, Taste L") &lt;br/&gt;/ size = (450,200)&lt;br/&gt;/ txcolor = (50, 50, 255)&lt;br/&gt;/ position = (75, 90)&lt;br/&gt;&amp;lt;/text&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;text recalltext&amp;gt;&lt;br/&gt;/ items = ("Bitte schreiben Sie jetzt die zu erinnernde Serie aus Buchstaben und Zahlen in korrekter Reihenfolge auf!")&lt;br/&gt;/ valign = top&lt;br/&gt;&amp;lt;/text&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;video Videos_kein_Tor&amp;gt;&lt;br/&gt;/ items = Videos_kein_Tor&lt;br/&gt;/ size = (30%, 30%) &lt;br/&gt;/ playthrough = true&lt;br/&gt;/ valign = center&lt;br/&gt;&amp;lt;/video&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;video Videos_Tor&amp;gt;&lt;br/&gt;/ items = Videos_Tor&lt;br/&gt;/ size = (30%, 30%) &lt;br/&gt;/ playthrough = true&lt;br/&gt;/ valign = center&lt;br/&gt;&amp;lt;/video&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;trial displaynumberstring&amp;gt;&lt;br/&gt;/ stimulustimes =&amp;nbsp; [0=fixation; 1000=numberstring]&lt;br/&gt;/ validresponse = (noresponse)&lt;br/&gt;/ trialduration = 5000&lt;br/&gt;&amp;lt;/trial&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;trial playvideo_kein_Tor&amp;gt;&lt;br/&gt;/ stimulustimes = [0=fixation; 1000 = Videos_kein_Tor]&lt;br/&gt;/ timeout = 10&lt;br/&gt;/ validresponse = (noresponse)&lt;br/&gt;/ branch = [trial.showquestionaboutmyvideo]&lt;br/&gt;&amp;lt;/trial&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;trial playvideo_Tor&amp;gt;&lt;br/&gt;/ stimulustimes = [0=fixation; 1000 = Videos_Tor]&lt;br/&gt;/ timeout = 10&lt;br/&gt;/ validresponse = (noresponse)&lt;br/&gt;/ branch = [trial.showquestionaboutmyvideo]&lt;br/&gt;&amp;lt;/trial&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;trial showquestionaboutmyvideo&amp;gt;&lt;br/&gt;/ stimulustimes = [0=Entscheidung_Manipulation; 0=Zeichen_Tor; 0=Zeichen_kein_Tor]&lt;br/&gt;/ validresponse = ("a", "l")&lt;br/&gt;/ correctresponse = ("a", "l")&lt;br/&gt;&amp;lt;/trial&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;openended recallnumberstring&amp;gt;&lt;br/&gt;/ stimulustimes = [0=recalltext]&lt;br/&gt;/ validresponse = (anyresponse)&lt;br/&gt;/ iscorrectresponse = [openended.recallnumberstring.response == text.numberstring.currentitem]&lt;br/&gt;/ position = (50%, 70%)&lt;br/&gt;&amp;lt;/openended&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;block myblock&amp;gt;&lt;br/&gt;/ trials = [1,4,7,10,13,16,19,22,25,28,31,34,37,40,43,46, 49, 52, 55, 58, 61, 64, 67, 70, 73, 76, 79, 82, 85, 88, 91, 94, 97, 100, 103, 106, 109, 112, 115, 118, 121, 124, 127, 130, 133, 136, 139, 142=noreplace(displaynumberstring); &lt;br/&gt;2,5,8,11,14,17,20,23,26,29,32,35,38,41,44,47, 50, 53, 56, 59, 62, 65, 68, 71, 74, 77, 80, 83, 86, 89, 92, 95, 98, 101, 104, 107, 110, 113, 116, 119, 122, 125, 128, 131, 134, 137, 140, 143=noreplace(playvideo_kein_Tor, playvideo_Tor); &lt;br/&gt;3,6,9,12,15,18,21,24,27,30,33,36,39,42,45,48, 51, 54, 57, 60, 63, 66, 69, 72, 75, 78, 81, 84, 87, 90, 93, 96, 99, 102, 105, 108, 111, 114, 117, 120, 123, 126, 129, 132, 135, 138, 141, 144=recallnumberstring]&lt;br/&gt;/ preinstructions = (Instruktion_1, Instruktion_2, Instruktion_3)&lt;br/&gt;/ postinstructions = (thank_you)&lt;br/&gt;&amp;lt;/block&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;page Instruktion_1&amp;gt;&lt;br/&gt;^^asgkaÃ¶ergl&lt;br/&gt;&amp;lt;/page&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;page Instruktion_2&amp;gt;&lt;br/&gt;^^asgkaÃ¶ergl&lt;br/&gt;&amp;lt;/page&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;page Instruktion_3&amp;gt;&lt;br/&gt;^^asgkaÃ¶ergl&lt;br/&gt;&amp;lt;/page&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;page thank_you&amp;gt;&lt;br/&gt;^^asgkaÃ¶ergl&lt;br/&gt;&amp;lt;/page&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;instruct&amp;gt;&lt;br/&gt;/ txcolor = (0,0,0)&lt;br/&gt;/ screencolor = (255,255,255)&lt;br/&gt;/ nextkey = (" ")&lt;br/&gt;/ prevkey = (noresponse)&lt;br/&gt;/ nextlabel = "weiter mit Leertaste"&lt;br/&gt;&amp;lt;/instruct&amp;gt;&lt;br/&gt;</description><pubDate>Fri, 25 Jul 2014 07:03:47 GMT</pubDate><dc:creator>rouge</dc:creator></item><item><title>RE: videos with varying duration: presentation and erasing</title><link>https://forums.millisecond.com/Topic13833.aspx</link><description>Just pointing out the key thing here: Setting /playthrough = true for your &amp;lt;video&amp;gt; elements will force the &amp;lt;trial&amp;gt; to play them to the end *despite* the shorter /timeout. This will accommodate for the videos' varying durations automatically.&lt;br/&gt;</description><pubDate>Wed, 23 Jul 2014 07:37:19 GMT</pubDate><dc:creator>Dave</dc:creator></item><item><title>RE: videos with varying duration: presentation and erasing</title><link>https://forums.millisecond.com/Topic13832.aspx</link><description>Dear Dave, thank you very much for your fast answer! &lt;br/&gt;</description><pubDate>Wed, 23 Jul 2014 07:33:33 GMT</pubDate><dc:creator>rouge</dc:creator></item><item><title>RE: videos with varying duration: presentation and erasing</title><link>https://forums.millisecond.com/Topic13831.aspx</link><description>You'll have to separate the video-display and follow-up question into separate &amp;lt;trial&amp;gt;s. In a nutshell you do&lt;div&gt;&lt;br/&gt;&lt;/div&gt;&amp;lt;video myvideo&amp;gt;&lt;div&gt;...&lt;div&gt;/ playthrough = true&lt;div&gt;&amp;lt;/video&amp;gt;&lt;div&gt;&lt;br/&gt;&lt;/div&gt;&amp;lt;trial showmyvideo&amp;gt;&lt;div&gt;/ stimulusframes = [1=myvideo]&lt;div&gt;/ timeout = 10&lt;div&gt;/ validresponse = (noresponse)&lt;div&gt;/ branch = [trial.showquestionaboutmyvideo]&lt;div&gt;...&lt;div&gt;&amp;lt;/trial&amp;gt;&lt;div&gt;&lt;br/&gt;&lt;/div&gt;&amp;lt;trial showquestionaboutmyvideo&amp;gt;&lt;div&gt;...&lt;div&gt;&amp;lt;/trial&amp;gt;&lt;div&gt;&lt;br/&gt;&lt;/div&gt;etc.&lt;br/&gt;&lt;/div&gt;&lt;/div&gt;&lt;/div&gt;&lt;/div&gt;&lt;/div&gt;&lt;br/&gt;&lt;/div&gt;&lt;/div&gt;&lt;/div&gt;&lt;/div&gt;&lt;/div&gt;&lt;/div&gt;</description><pubDate>Wed, 23 Jul 2014 07:29:01 GMT</pubDate><dc:creator>Dave</dc:creator></item></channel></rss>