﻿<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?><rss version="2.0" xmlns:dc="http://purl.org/dc/elements/1.1/"><channel><title>Millisecond Forums » Millisecond Forums » Inquisit 4  » How do I influence the selection of an item (group1) based on previous items (group2)?</title><generator>InstantForum 2017-1 Final</generator><description>Millisecond Forums</description><link>https://forums.millisecond.com/</link><webMaster>Millisecond Forums</webMaster><lastBuildDate>Sun, 20 Sep 2026 17:18:26 GMT</lastBuildDate><ttl>20</ttl><item><title>How do I influence the selection of an item (group1) based on previous items (group2)?</title><link>https://forums.millisecond.com/Topic14956.aspx</link><description>Hello, &lt;br/&gt; I am new to Inquisit and I am stuck at this point: I sample my stimuli randomly from two item groups (50%/50%). Each stimulus from the treatment group corresponds to one stimulus from the control group with the same number (e.g. "t1.wav" – "k1.wav"). Currently after a stimulus from one group is selected, the corresponding one in the other group might get selected too. How do I prevent that? &lt;br/&gt;&lt;br/&gt;(e.g. I don’t want item "t6.wav" to be selected after "k6.wav" has already been presented to the participant and vice versa)&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;Thank you very much for your help!&lt;br/&gt; Christian&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt; &amp;lt;item treatment&amp;gt;&lt;br/&gt; / 1 = "audio\t1.wav"&lt;br/&gt; / 2 = "audio\t2.wav"&lt;br/&gt; / 3 = "audio\t3.wav"&lt;br/&gt; / 4 = "audio\t4.wav"&lt;br/&gt; / 5 = "audio\t5.wav"&lt;br/&gt; / 6 = "audio\t6.wav"&lt;br/&gt; / 7 = "audio\t7.wav"&lt;br/&gt; / 8 = "audio\t8.wav"&lt;br/&gt; / 9 = "audio\t9.wav"&lt;br/&gt; / 10 = "audio\t10.wav"&lt;br/&gt; / 11 = "audio\t11.wav"&lt;br/&gt; / 12 = "audio\t12.wav"&lt;br/&gt; / 13 = "audio\t13.wav"&lt;br/&gt; / 14 = "audio\t14.wav"&lt;br/&gt; / 15 = "audio\t15.wav"&lt;br/&gt; / 16 = "audio\t16.wav"&lt;br/&gt; &amp;lt;/item&amp;gt;&lt;br/&gt; &lt;br/&gt; &amp;lt;item control&amp;gt;&lt;br/&gt; / 1 = "audio\k1.wav"&lt;br/&gt; / 2 = "audio\k2.wav"&lt;br/&gt; / 3 = "audio\k3.wav"&lt;br/&gt; / 4 = "audio\k4.wav"&lt;br/&gt; / 5 = "audio\k5.wav"&lt;br/&gt; / 6 = "audio\k6.wav"&lt;br/&gt; / 7 = "audio\k7.wav"&lt;br/&gt; / 8 = "audio\k8.wav"&lt;br/&gt; / 9 = "audio\k9.wav"&lt;br/&gt; / 10 = "audio\k10.wav"&lt;br/&gt; / 11 = "audio\k11.wav"&lt;br/&gt; / 12 = "audio\k12.wav"&lt;br/&gt; / 13 = "audio\k13.wav"&lt;br/&gt; / 14 = "audio\k14.wav"&lt;br/&gt; / 15 = "audio\k15.wav"&lt;br/&gt; / 16 = "audio\k16.wav"&lt;br/&gt; &amp;lt;/item&amp;gt;&lt;br/&gt; &lt;br/&gt; &amp;lt;sound treatment_sound&amp;gt;&lt;br/&gt; /items = treatment&lt;br/&gt; /playthrough = true&lt;br/&gt; /select = noreplace&lt;br/&gt; /resetinterval = 0&lt;br/&gt; &amp;lt;/sound&amp;gt;&lt;br/&gt; &lt;br/&gt; &amp;lt;sound control_sound&amp;gt;&lt;br/&gt; /items = control&lt;br/&gt; /playthrough = true&lt;br/&gt; /select = noreplace&lt;br/&gt; /resetinterval = 0&lt;br/&gt; &amp;lt;/sound&amp;gt;&lt;br/&gt; &lt;br/&gt; &amp;lt;trial soundplay_trial&amp;gt;&lt;br/&gt; /stimulusframes = [1= noreplace(treatment_sound, control_sound)]&lt;br/&gt; /timeout = 10&lt;br/&gt; /validresponse = (noresponse)&lt;br/&gt; /pretrialpause=1000&lt;br/&gt; &amp;lt;/trial&amp;gt;&lt;br/&gt; &lt;br/&gt; &amp;lt;block trialblocks&amp;gt;&lt;br/&gt; /trials = [1-8 = soundplay_trial]&lt;br/&gt; &amp;lt;/block&amp;gt;&lt;br/&gt; &lt;br/&gt; &amp;lt;expt&amp;gt;&lt;br/&gt; / blocks = [1=trialblocks;2=trialblocks]&lt;br/&gt; &amp;lt;/expt&amp;gt;&lt;br/&gt;</description><pubDate>Wed, 12 Nov 2014 04:11:51 GMT</pubDate><dc:creator>element0</dc:creator></item><item><title>RE: How do I influence the selection of an item (group1) based on previous items (group2)?</title><link>https://forums.millisecond.com/Topic14964.aspx</link><description>Thank you very much, Dave! That solved it!&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;Christian</description><pubDate>Wed, 12 Nov 2014 04:11:51 GMT</pubDate><dc:creator>element0</dc:creator></item><item><title>RE: How do I influence the selection of an item (group1) based on previous items (group2)?</title><link>https://forums.millisecond.com/Topic14957.aspx</link><description>You need to set up a single selection pool for the two &amp;lt;sound&amp;gt; elements via a &amp;lt;list&amp;gt; and then sample from that pool without replacement.&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;list mylist&amp;gt;&lt;br/&gt;/ poolsize = 16&lt;br/&gt;&amp;lt;/list&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt; &amp;lt;sound treatment_sound&amp;gt;&lt;br/&gt; /items = treatment&lt;br/&gt; /playthrough = true&lt;br/&gt; /select = list.mylist.nextindex&lt;br/&gt; /resetinterval = 0&lt;br/&gt; &amp;lt;/sound&amp;gt;&lt;br/&gt; &lt;br/&gt; &amp;lt;sound control_sound&amp;gt;&lt;br/&gt; /items = control&lt;br/&gt; /playthrough = true&lt;br/&gt; /select = list.mylist.nextindex&lt;br/&gt; /resetinterval = 0&lt;br/&gt; &amp;lt;/sound&amp;gt;</description><pubDate>Tue, 11 Nov 2014 10:05:51 GMT</pubDate><dc:creator>Dave</dc:creator></item></channel></rss>