﻿<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?><rss version="2.0" xmlns:dc="http://purl.org/dc/elements/1.1/"><channel><title>Millisecond Forums » Millisecond Forums » Inquisit 4  » checkboxes.checkboxname.selectedcount</title><generator>InstantForum 2017-1 Final</generator><description>Millisecond Forums</description><link>https://forums.millisecond.com/</link><webMaster>Millisecond Forums</webMaster><lastBuildDate>Thu, 07 May 2026 12:08:39 GMT</lastBuildDate><ttl>20</ttl><item><title>checkboxes.checkboxname.selectedcount</title><link>https://forums.millisecond.com/Topic18911.aspx</link><description>Dear all,&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;I met a problem with&amp;nbsp;checkboxes.checkboxname.selectedcount. &lt;br/&gt;There are 18 checkboxes in the task, each with one option. I asked people to select 6 checkboxes from the 18. Then I want to get the values of the selected 6 options. I wrote a script as below. However, logic expression values.checkboxselect == "1" is always wrong in the 6 trials below.&amp;nbsp;&lt;br/&gt;Does anyone know why? Any help or information will be appreciated!&amp;nbsp;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;item Newoptions&amp;gt;&lt;br/&gt;/ 1 = "&amp;lt;% values.option1&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;  %&amp;gt;"&lt;br/&gt;/ 2 ="&amp;lt;% values.option2&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;  %&amp;gt;"&lt;br/&gt;/ 3 = "&amp;lt;% values.option3&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;  %&amp;gt;"&lt;br/&gt;/ 4 = "&amp;lt;% values.option4&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;  %&amp;gt;"&lt;br/&gt;/ 5 = "&amp;lt;% values.option5&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;  %&amp;gt;"&lt;br/&gt;/ 6 = "&amp;lt;% values.option6&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;  %&amp;gt;"&lt;br/&gt;/ 7 = "&amp;lt;% values.option7&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;  %&amp;gt;"&lt;br/&gt;/ 8 = "&amp;lt;% values.option8&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;  %&amp;gt;"&lt;br/&gt;/ 9 = "&amp;lt;% values.option9&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;  %&amp;gt;"&lt;br/&gt;/ 10 = "&amp;lt;% values.option10&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;  %&amp;gt;"&lt;br/&gt;/ 11 = "&amp;lt;% values.option11&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;  %&amp;gt;"  &lt;br/&gt;/ 12 = "&amp;lt;% values.option12&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;  %&amp;gt;"&lt;br/&gt;/ 13 = "&amp;lt;% values.option13&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;  %&amp;gt;"&lt;br/&gt;/ 14 = "&amp;lt;% values.option14&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;  %&amp;gt;"&lt;br/&gt;/ 15 = "&amp;lt;% values.option15&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;  %&amp;gt;"&lt;br/&gt;/ 16 = "&amp;lt;% values.option16&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;  %&amp;gt;"&lt;br/&gt;/ 17 = "&amp;lt;% values.option17&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;  %&amp;gt;"&lt;br/&gt;/ 18 = "&amp;lt;% values.option18&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;  %&amp;gt;"&lt;br/&gt;&amp;lt;/item&amp;gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;item selectedcount&amp;gt;&lt;br/&gt;/ 1 = "&amp;lt;%checkboxes.option1.selectedcount%&amp;gt;"&lt;br/&gt;/ 2 = "&amp;lt;%checkboxes.option2.selectedcount%&amp;gt;"&lt;br/&gt;/ 3 = "&amp;lt;%checkboxes.option3.selectedcount%&amp;gt;"&lt;br/&gt;/ 4 = "&amp;lt;%checkboxes.option4.selectedcount%&amp;gt;"&lt;br/&gt;/ 5 = "&amp;lt;%checkboxes.option5.selectedcount%&amp;gt;"&lt;br/&gt;/ 6 = "&amp;lt;%checkboxes.option6.selectedcount%&amp;gt;"&lt;br/&gt;/ 7 = "&amp;lt;%checkboxes.option7.selectedcount%&amp;gt;"&lt;br/&gt;/ 8 = "&amp;lt;%checkboxes.option8.selectedcount%&amp;gt;"&lt;br/&gt;/ 9 = "&amp;lt;%checkboxes.option9.selectedcount%&amp;gt;"&lt;br/&gt;/ 10 = "&amp;lt;%checkboxes.option10.selectedcount%&amp;gt;"&lt;br/&gt;/ 11 = "&amp;lt;%checkboxes.option11.selectedcount%&amp;gt;"  &lt;br/&gt;/ 12 = "&amp;lt;%checkboxes.option12.selectedcount%&amp;gt;"&lt;br/&gt;/ 13 = "&amp;lt;%checkboxes.option13.selectedcount%&amp;gt;"&lt;br/&gt;/ 14 = "&amp;lt;%checkboxes.option14.selectedcount%&amp;gt;"&lt;br/&gt;/ 15 = "&amp;lt;%checkboxes.option15.selectedcount%&amp;gt;"&lt;br/&gt;/ 16 = "&amp;lt;%checkboxes.option16.selectedcount%&amp;gt;"&lt;br/&gt;/ 17 = "&amp;lt;%checkboxes.option17.selectedcount%&amp;gt;"&lt;br/&gt;/ 18 = "&amp;lt;%checkboxes.option18.selectedcount%&amp;gt;"&lt;br/&gt;&amp;lt;/item&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;trial Newoption1&amp;gt;&lt;br/&gt;/ ontrialbegin = [values.newoptionA = getitem(item.Newoptions,values.shuffleA1)]&lt;br/&gt;/ ontrialbegin = [values.checkboxselect = getitem(item.selectedcount,values.shuffleA1)]&lt;br/&gt;/ ontrialbegin = [if (values.checkboxselect == "1" ) values.newoption1 = values.newoptionA]&lt;br/&gt;/ ontrialend = [values.shuffleA1 = values.shuffleA1 + 1]&lt;br/&gt;/ branch = [if (values.checkboxselect == "1" ) trial.Newoption2 else trial.Newoption1]&lt;br/&gt;/ timeout =1&lt;br/&gt;&amp;lt;/trial&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;trial Newoption2&amp;gt;&lt;br/&gt;/ ontrialbegin = [values.newoptionB = getitem(item.Newoptions,values.shuffleA1)]&lt;br/&gt;/ ontrialbegin = [values.checkboxselect = getitem(item.selectedcount,values.shuffleA1)]&lt;br/&gt;/ ontrialbegin = [if (values.checkboxselect== "1" ) values.newoption2=values.newoptionB]&lt;br/&gt;/ ontrialend = [values.shuffleA1 = values.shuffleA1 + 1]&lt;br/&gt;/ branch = [if (values.checkboxselect== "1" ) trial.Newoption3 else trial.Newoption2]&lt;br/&gt;/ timeout = 1&lt;br/&gt;&amp;lt;/trial&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;trial Newoption3&amp;gt;&lt;br/&gt;/ ontrialbegin = [values.newoptionC = getitem(item.Newoptions,values.shuffleA1)]&lt;br/&gt;/ ontrialbegin = [values.checkboxselect = getitem(item.selectedcount,values.shuffleA1)]&lt;br/&gt;/ ontrialbegin = [if (values.checkboxselect== "1" ) values.newoption3=values.newoptionC]&lt;br/&gt;/ ontrialend = [values.shuffleA1 = values.shuffleA1 + 1]&lt;br/&gt;/ branch = [if (values.checkboxselect== "1" ) trial.Newoption4 else trial.Newoption3]&lt;br/&gt;/ timeout = 1&lt;br/&gt;&amp;lt;/trial&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;trial Newoption4&amp;gt;&lt;br/&gt;/ ontrialbegin = [values.newoptionD = getitem(item.Newoptions,values.shuffleA1)]&lt;br/&gt;/ ontrialbegin = [values.checkboxselect= getitem(item.selectedcount,values.shuffleA1)]&lt;br/&gt;/ ontrialbegin = [if (values.checkboxselect== "1" ) values.newoption4=values.newoptionD]&lt;br/&gt;/ ontrialend = [values.shuffleA1 = values.shuffleA1 + 1]&lt;br/&gt;/ branch = [if (values.checkboxselect== "1" ) trial.Newoption5 else trial.Newoption4]&lt;br/&gt;/ timeout = 1&lt;br/&gt;&amp;lt;/trial&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;trial Newoption5&amp;gt;&lt;br/&gt;/ ontrialbegin = [values.newoptionE = getitem(item.Newoptions,values.shuffleA1)]&lt;br/&gt;/ ontrialbegin = [values.checkboxselect = getitem(item.selectedcount,values.shuffleA1)]&lt;br/&gt;/ ontrialbegin = [if (values.checkboxselect== "1" ) values.newoption5=values.newoptionE]&lt;br/&gt;/ ontrialend = [values.shuffleA1 = values.shuffleA1 + 1]&lt;br/&gt;/ branch = [if (values.checkboxselect== "1" ) trial.Newoption6 else trial.Newoption5]&lt;br/&gt;/ timeout = 1&lt;br/&gt;&amp;lt;/trial&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;trial Newoption6&amp;gt;&lt;br/&gt;/ ontrialbegin = [values.newoptionF = getitem(item.Newoptions,values.shuffleA1)]&lt;br/&gt;/ ontrialbegin = [values.checkboxselect = getitem(item.selectedcount,values.shuffleA1)]&lt;br/&gt;/ ontrialbegin = [if (values.checkboxselect== "1" ) values.newoption6=values.newoptionF]&lt;br/&gt;/ ontrialend = [values.shuffleA1 = values.shuffleA1 + 1]&lt;br/&gt;/ branch = [if (values.checkboxselect== "1" ) block.selectionchoosing else trial.Newoption6]&lt;br/&gt;/ timeout = 1&lt;br/&gt;&amp;lt;/trial&amp;gt;&lt;br/&gt;</description><pubDate>Thu, 14 Apr 2016 16:35:26 GMT</pubDate><dc:creator>Yuxi</dc:creator></item><item><title>RE: checkboxes.checkboxname.selectedcount</title><link>https://forums.millisecond.com/Topic18915.aspx</link><description>Dear there,&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;Thank you so much! Your answer is very clear! Problem solved!&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;All the bests!</description><pubDate>Thu, 14 Apr 2016 16:35:26 GMT</pubDate><dc:creator>Yuxi</dc:creator></item><item><title>RE: checkboxes.checkboxname.selectedcount</title><link>https://forums.millisecond.com/Topic18913.aspx</link><description>The problem is that &amp;lt;item&amp;gt; elements do *not* resolve expressions, which is what &lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;item selectedcount&amp;gt;&lt;br/&gt;/ 1 = "&lt;strong&gt;&amp;lt;%checkboxes.option1.selectedcount%&amp;gt;&lt;/strong&gt;"&lt;br/&gt;...&lt;br/&gt;&amp;lt;/item&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;are. It's the *stimulus* element -- &amp;lt;text&amp;gt;, &amp;lt;picture&amp;gt;, etc. -- that uses the &amp;lt;item&amp;gt; element that's responsible for resolving expressions.&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;Hence, in your case values.checkboxselect will be equal to e.g. the *literal* string "&lt;strong&gt;&amp;lt;%checkboxes.option1.selectedcount%&amp;gt;&lt;/strong&gt;", not "1" or "0".&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;Run the below example to see what I mean:&lt;br/&gt;&lt;br/&gt; &amp;lt;values&amp;gt;&lt;br/&gt;/ item_element = ""&lt;br/&gt;/ text_element = ""&lt;br/&gt;&amp;lt;/values&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;checkboxes a&amp;gt;&lt;br/&gt;/ options = ("a")&lt;br/&gt;/ required = false&lt;br/&gt;&amp;lt;/checkboxes&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;surveypage a&amp;gt;&lt;br/&gt;/ questions = [1=a]&lt;br/&gt;&amp;lt;/surveypage&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;text b&amp;gt;&lt;br/&gt;/ items = b&lt;br/&gt;&amp;lt;/text&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;item b&amp;gt;&lt;br/&gt;/ 1 = "&amp;lt;%checkboxes.a.selectedcount%&amp;gt;"&lt;br/&gt;&amp;lt;/item&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;trial b&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;strong&gt;/ ontrialbegin = [values.item_element = getitem(item.b, 1); &lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; values.text_element = getitem(text.b, 1); ]&lt;/strong&gt;&lt;br/&gt;/ stimulusframes = [1=mytext]&lt;br/&gt;/ validresponse = (57)&lt;br/&gt;&amp;lt;/trial&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;text mytext&amp;gt;&lt;br/&gt;/ items = ("Press CTRL+D and look at the two values")&lt;br/&gt;&amp;lt;/text&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;block myblock&amp;gt;&lt;br/&gt;/ trials = [1 = sequence(a,b)]&lt;br/&gt;&amp;lt;/block&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;The fix is to set up a &amp;lt;text&amp;gt; element referencing the item element as in the example above.&lt;br/&gt;</description><pubDate>Thu, 14 Apr 2016 14:16:06 GMT</pubDate><dc:creator>Dave</dc:creator></item></channel></rss>