﻿<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?><rss version="2.0" xmlns:dc="http://purl.org/dc/elements/1.1/"><channel><title>Millisecond Forums » Millisecond Forums » Inquisit 4  » question about selecting a stimulus from a set and presenting it once throughout the experiment</title><generator>InstantForum 2017-1 Final</generator><description>Millisecond Forums</description><link>https://forums.millisecond.com/</link><webMaster>Millisecond Forums</webMaster><lastBuildDate>Sat, 27 Jun 2026 12:28:44 GMT</lastBuildDate><ttl>20</ttl><item><title>question about selecting a stimulus from a set and presenting it once throughout the experiment</title><link>https://forums.millisecond.com/Topic28055.aspx</link><description>Hi,&lt;br/&gt;I'm running a priming study and wanting to present a letter string as a prime. I'd like to have Inquisit select one letter string from a set and then present this letter string throughout the entire experiment.&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;In the past I've done this in a very inefficient way -- by specifying a &amp;lt;text&amp;gt; for each letter string. e.g.&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;text base1&amp;gt;  &lt;br/&gt;/ numitems = 18&lt;br/&gt;/ items = baseline1&lt;br/&gt;/ select = noreplace&lt;br/&gt;&amp;lt;/text&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;item baseline1&amp;gt;&lt;br/&gt;/ 1 = "RRR"&lt;br/&gt;/ 2 = "RRR"&lt;br/&gt;/ 3 = "RRR"&lt;br/&gt;/ 4 = "RRR"&lt;br/&gt;/ 5 = "RRR"&lt;br/&gt;/ 6 = "RRR"&lt;br/&gt;/ 7 = "RRR"&lt;br/&gt;/ 8 = "RRR"&lt;br/&gt;/ 9 = "RRR"&lt;br/&gt;/ 10 = "RRR"&lt;br/&gt;/ 11 = "RRR"&lt;br/&gt;/ 12 = "RRR"&lt;br/&gt;/ 13 = "RRR"&lt;br/&gt;/ 14 = "RRR"&lt;br/&gt;/ 15 = "RRR"&lt;br/&gt;/ 16 = "RRR"&lt;br/&gt;/ 17 = "RRR"&lt;br/&gt;/ 18 = "RRR"&lt;br/&gt;&amp;lt;/item&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;text base2&amp;gt;  &lt;br/&gt;/ numitems = 18&lt;br/&gt;/ items = baseline2&lt;br/&gt;/ select = noreplace&lt;br/&gt;&amp;lt;/text&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;item baseline2&amp;gt;&lt;br/&gt;/ 1 = "GGG"&lt;br/&gt;/ 2 = "GGG"&lt;br/&gt;/ 3 = "GGG"&lt;br/&gt;/ 4 = "GGG"&lt;br/&gt;/ 5 = "GGG"&lt;br/&gt;/ 6 = "GGG"&lt;br/&gt;/ 7 = "GGG"&lt;br/&gt;/ 8 = "GGG"&lt;br/&gt;/ 9 = "GGG"&lt;br/&gt;/ 10 = "GGG"&lt;br/&gt;/ 11 = "GGG"&lt;br/&gt;/ 12 = "GGG"&lt;br/&gt;/ 13 = "GGG"&lt;br/&gt;/ 14 = "GGG"&lt;br/&gt;/ 15 = "GGG"&lt;br/&gt;/ 16 = "GGG"&lt;br/&gt;/ 17 = "GGG"&lt;br/&gt;/ 18 = "GGG"&lt;br/&gt;&amp;lt;/item&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;text base3&amp;gt;  &lt;br/&gt;/ numitems = 18&lt;br/&gt;/ items = baseline3&lt;br/&gt;/ select = noreplace&lt;br/&gt;&amp;lt;/text&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;item wpos_baselineb&amp;gt;&lt;br/&gt;/ 1 = "MMM"&lt;br/&gt;/ 2 = "MMM"&lt;br/&gt;/ 3 = "MMM"&lt;br/&gt;/ 4 = "MMM"&lt;br/&gt;/ 5 = "MMM"&lt;br/&gt;/ 6 = "MMM"&lt;br/&gt;/ 7 = "MMM"&lt;br/&gt;/ 8 = "MMM"&lt;br/&gt;/ 9 = "MMM"&lt;br/&gt;/ 10 = "MMM"&lt;br/&gt;/ 11 = "MMM"&lt;br/&gt;/ 12 = "MMM"&lt;br/&gt;/ 13 = "MMM"&lt;br/&gt;/ 14 = "MMM"&lt;br/&gt;/ 15 = "MMM"&lt;br/&gt;/ 16 = "MMM"&lt;br/&gt;/ 17 = "MMM"&lt;br/&gt;/ 18 = "MMM"&lt;br/&gt;&amp;lt;/item&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;text base4&amp;gt;  &lt;br/&gt;/ numitems = 18&lt;br/&gt;/ items = baseline4&lt;br/&gt;/ select = noreplace&lt;br/&gt;&amp;lt;/text&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;item baseline4&amp;gt;&lt;br/&gt;/ 1 = "BBB"&lt;br/&gt;/ 2 = "BBB"&lt;br/&gt;/ 3 = "BBB"&lt;br/&gt;/ 4 = "BBB"&lt;br/&gt;/ 5 = "BBB"&lt;br/&gt;/ 6 = "BBB"&lt;br/&gt;/ 7 = "BBB"&lt;br/&gt;/ 8 = "BBB"&lt;br/&gt;/ 9 = "BBB"&lt;br/&gt;/ 10 = "BBB"&lt;br/&gt;/ 11 = "BBB"&lt;br/&gt;/ 12 = "BBB"&lt;br/&gt;/ 13 = "BBB"&lt;br/&gt;/ 14 = "BBB"&lt;br/&gt;/ 15 = "BBB"&lt;br/&gt;/ 16 = "BBB"&lt;br/&gt;/ 17 = "BBB"&lt;br/&gt;/ 18 = "BBB"&lt;br/&gt;&amp;lt;/item&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;How can I do it so that Inquisit chooses from a set that contains the four letter strings from above?</description><pubDate>Wed, 04 Dec 2019 13:06:23 GMT</pubDate><dc:creator>vz29</dc:creator></item><item><title>RE: question about selecting a stimulus from a set and presenting it once throughout the experiment</title><link>https://forums.millisecond.com/Topic28056.aspx</link><description>&lt;div data-id="28055" class="if-quote-wrapper" unselectable="on" data-guid="1575493280336"&gt;&lt;a class="quote-para" unselectable="on" style="display: none;" href="#" data-id="28055" title="Move Cursor Below" contenteditable="false"&gt;&lt;span unselectable="on"&gt;+&lt;/span&gt;&lt;/a&gt;&lt;a class="quote-delete" unselectable="on" style="display: none;" href="#" data-id="28055" title="Delete Quote" contenteditable="false"&gt;&lt;span unselectable="on"&gt;x&lt;/span&gt;&lt;/a&gt;&lt;span unselectable="on" class="quote-markup"&gt;[quote]&lt;/span&gt;&lt;div unselectable="on" class="if-quote-header" contenteditable="false"&gt;&lt;div unselectable="on" class="if-quote-toggle-wrapper"&gt;&lt;a class="if-quote-toggle quote-link" href="#" data-id="28055" title=" "&gt;&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;&lt;span unselectable="on" class="quote-markup"&gt;[b]&lt;/span&gt;vz29 - 12/4/2019&lt;span unselectable="on" class="quote-markup"&gt;[/b]&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;&lt;div class="if-quote-message if-quote-message-28055"&gt;&lt;div class="if-quote-message-margin"&gt;Hi,&lt;br/&gt;I'm running a priming study and wanting to present a letter string as a prime. I'd like to have Inquisit select one letter string from a set and then present this letter string throughout the entire experiment.&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;In the past I've done this in a very inefficient way -- by specifying a &amp;lt;text&amp;gt; for each letter string. e.g.&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;text base1&amp;gt;  &lt;br/&gt;/ numitems = 18&lt;br/&gt;/ items = baseline1&lt;br/&gt;/ select = noreplace&lt;br/&gt;&amp;lt;/text&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;item baseline1&amp;gt;&lt;br/&gt;/ 1 = "RRR"&lt;br/&gt;/ 2 = "RRR"&lt;br/&gt;/ 3 = "RRR"&lt;br/&gt;/ 4 = "RRR"&lt;br/&gt;/ 5 = "RRR"&lt;br/&gt;/ 6 = "RRR"&lt;br/&gt;/ 7 = "RRR"&lt;br/&gt;/ 8 = "RRR"&lt;br/&gt;/ 9 = "RRR"&lt;br/&gt;/ 10 = "RRR"&lt;br/&gt;/ 11 = "RRR"&lt;br/&gt;/ 12 = "RRR"&lt;br/&gt;/ 13 = "RRR"&lt;br/&gt;/ 14 = "RRR"&lt;br/&gt;/ 15 = "RRR"&lt;br/&gt;/ 16 = "RRR"&lt;br/&gt;/ 17 = "RRR"&lt;br/&gt;/ 18 = "RRR"&lt;br/&gt;&amp;lt;/item&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;text base2&amp;gt;  &lt;br/&gt;/ numitems = 18&lt;br/&gt;/ items = baseline2&lt;br/&gt;/ select = noreplace&lt;br/&gt;&amp;lt;/text&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;item baseline2&amp;gt;&lt;br/&gt;/ 1 = "GGG"&lt;br/&gt;/ 2 = "GGG"&lt;br/&gt;/ 3 = "GGG"&lt;br/&gt;/ 4 = "GGG"&lt;br/&gt;/ 5 = "GGG"&lt;br/&gt;/ 6 = "GGG"&lt;br/&gt;/ 7 = "GGG"&lt;br/&gt;/ 8 = "GGG"&lt;br/&gt;/ 9 = "GGG"&lt;br/&gt;/ 10 = "GGG"&lt;br/&gt;/ 11 = "GGG"&lt;br/&gt;/ 12 = "GGG"&lt;br/&gt;/ 13 = "GGG"&lt;br/&gt;/ 14 = "GGG"&lt;br/&gt;/ 15 = "GGG"&lt;br/&gt;/ 16 = "GGG"&lt;br/&gt;/ 17 = "GGG"&lt;br/&gt;/ 18 = "GGG"&lt;br/&gt;&amp;lt;/item&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;text base3&amp;gt;  &lt;br/&gt;/ numitems = 18&lt;br/&gt;/ items = baseline3&lt;br/&gt;/ select = noreplace&lt;br/&gt;&amp;lt;/text&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;item wpos_baselineb&amp;gt;&lt;br/&gt;/ 1 = "MMM"&lt;br/&gt;/ 2 = "MMM"&lt;br/&gt;/ 3 = "MMM"&lt;br/&gt;/ 4 = "MMM"&lt;br/&gt;/ 5 = "MMM"&lt;br/&gt;/ 6 = "MMM"&lt;br/&gt;/ 7 = "MMM"&lt;br/&gt;/ 8 = "MMM"&lt;br/&gt;/ 9 = "MMM"&lt;br/&gt;/ 10 = "MMM"&lt;br/&gt;/ 11 = "MMM"&lt;br/&gt;/ 12 = "MMM"&lt;br/&gt;/ 13 = "MMM"&lt;br/&gt;/ 14 = "MMM"&lt;br/&gt;/ 15 = "MMM"&lt;br/&gt;/ 16 = "MMM"&lt;br/&gt;/ 17 = "MMM"&lt;br/&gt;/ 18 = "MMM"&lt;br/&gt;&amp;lt;/item&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;text base4&amp;gt;  &lt;br/&gt;/ numitems = 18&lt;br/&gt;/ items = baseline4&lt;br/&gt;/ select = noreplace&lt;br/&gt;&amp;lt;/text&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;item baseline4&amp;gt;&lt;br/&gt;/ 1 = "BBB"&lt;br/&gt;/ 2 = "BBB"&lt;br/&gt;/ 3 = "BBB"&lt;br/&gt;/ 4 = "BBB"&lt;br/&gt;/ 5 = "BBB"&lt;br/&gt;/ 6 = "BBB"&lt;br/&gt;/ 7 = "BBB"&lt;br/&gt;/ 8 = "BBB"&lt;br/&gt;/ 9 = "BBB"&lt;br/&gt;/ 10 = "BBB"&lt;br/&gt;/ 11 = "BBB"&lt;br/&gt;/ 12 = "BBB"&lt;br/&gt;/ 13 = "BBB"&lt;br/&gt;/ 14 = "BBB"&lt;br/&gt;/ 15 = "BBB"&lt;br/&gt;/ 16 = "BBB"&lt;br/&gt;/ 17 = "BBB"&lt;br/&gt;/ 18 = "BBB"&lt;br/&gt;&amp;lt;/item&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;How can I do it so that Inquisit chooses from a set that contains the four letter strings from above?&lt;a class="if-quote-goto quote-link" href="#" data-id="28055"&gt;&lt;span class="goto"&gt;&lt;/span&gt;&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;&lt;/div&gt;&lt;span class="quote-markup"&gt;[/quote]&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;&lt;br/&gt;It's actually very straightforward:&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;text base&amp;gt;&lt;br/&gt;/ items = baseline&lt;br/&gt;/ select = noreplace &lt;br/&gt;&lt;strong&gt;/ selectionrate = experiment&lt;/strong&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;/text&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;item baseline&amp;gt;&lt;br/&gt;/ 1 = "RRR"&lt;br/&gt;/ 2 = "GGG"&lt;br/&gt;/ 3 = "MMM"&lt;br/&gt;/ 4 = "BBB"&lt;br/&gt;&amp;lt;/item&amp;gt;&lt;br/&gt;</description><pubDate>Wed, 04 Dec 2019 13:06:23 GMT</pubDate><dc:creator>Dave</dc:creator></item></channel></rss>