﻿<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?><rss version="2.0" xmlns:dc="http://purl.org/dc/elements/1.1/"><channel><title>Millisecond Forums » Millisecond Forums » Inquisit 6  » Random presentation of coloured letters</title><generator>InstantForum 2017-1 Final</generator><description>Millisecond Forums</description><link>https://forums.millisecond.com/</link><webMaster>Millisecond Forums</webMaster><lastBuildDate>Sun, 13 Sep 2026 23:22:24 GMT</lastBuildDate><ttl>20</ttl><item><title>Random presentation of coloured letters</title><link>https://forums.millisecond.com/Topic33727.aspx</link><description>Hi All,&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;I am new to Inquisit and in the process of programming an illusory conjunction task. The paradigm involves the random presentation of three coloured letters flanked by two digits (see image: &lt;img src="../Uploads/Images/3a8544c1-ef9c-497f-9d66-8a99.png" data-download-url="../Uploads/Images/856d6ab2-da7a-4888-b4b9-5288.png" id="if_insertedNode_1643033547775"&gt;). The letters are sampled from a target-population (e.g., X or N) and a distractor population (e.g., HSTO). On a given trial, the letters should be distinct in colour and letter. I am struggling to implement this characteristic in Inquisit and would greatly appreciate your help.&amp;nbsp;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;Since Inquisit seems unable to present separate text-items in combination or a text-element with different colours, I have switched to images and defined them as follows:&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;[code]&amp;lt;item targets&amp;gt;&lt;br/&gt;/1 = "Stimuli\nblue.png"&lt;br/&gt;/2 = "Stimuli\ngreen.png"&lt;br/&gt;...&lt;br/&gt;&amp;lt;/item&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;item distractors&amp;gt;&lt;br/&gt;/1 = "Stimuli\oblue.png"&lt;br/&gt;/2 = "Stimuli\ogreen.png"&lt;br/&gt;...&lt;br/&gt;&amp;lt;/item&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;list xpos&amp;gt;&lt;br/&gt;/items = (35%,50%,65%)&lt;br/&gt;/ selectionrate = always&lt;br/&gt;/ resetinterval = 0&lt;br/&gt;&amp;lt;/list&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;list target&amp;gt;&lt;br/&gt;/ items = (1,2,3,4,5,6)&lt;br/&gt;/ replace = false&lt;br/&gt;/ selectionrate = trial&lt;br/&gt;/ resetinterval = 0&lt;br/&gt;&amp;lt;/list&amp;gt;[/code]&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;Using this code, the pictures are sampled via values determined at the start of each trial (with ontrialstart), which looks like the following:&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;[code]&amp;lt;picture target&amp;gt;&lt;br/&gt;/ items = letters&lt;br/&gt;/ select = list.target.nextvalue&lt;br/&gt;/ erase = false&lt;br/&gt;/ position = (list.xpos.nextvalue, 50%)&lt;br/&gt;&amp;lt;/picture&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;picture distr1&amp;gt;&lt;br/&gt;/ items = distractors&lt;br/&gt;/ select = list.distractor1.nextvalue&lt;br/&gt;/ erase = false&lt;br/&gt;/ position = (list.xpos.nextvalue, 50%)&lt;br/&gt;&amp;lt;/picture&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;picture distr2&amp;gt;&lt;br/&gt;/ items = distractors&lt;br/&gt;/ select = list.distractor2.nextvalue&lt;br/&gt;/ erase = false&lt;br/&gt;/ position = (list.xpos.nextvalue, 50%)&lt;br/&gt;&amp;lt;/picture&amp;gt;[/code]&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;The following if-functions are thought to limit the possible distractor space depending on the characteristics of the already selected stimuli. In theory that is, as the if-functions appear not to work as intended. Trials frequently feature stimuli with the same letter or colour. I hope the above code-chunks are sufficient, if not, please see the attached file with the entire script. Thanks in advance for your help!&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;All the best,&lt;br/&gt;Lukas&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;</description><pubDate>Mon, 24 Jan 2022 16:20:04 GMT</pubDate><dc:creator>lukasg</dc:creator></item><item><title>RE: Random presentation of coloured letters</title><link>https://forums.millisecond.com/Topic33739.aspx</link><description>&lt;blockquote data-id="33738" class="if-quote-wrapper" unselectable="on" data-guid="1643040422811" id="if_insertedNode_1643040421896" contenteditable="false"&gt;&lt;a class="quote-para" unselectable="on" style="display: none;" href="#" data-id="33738" title="Move Cursor Below" contenteditable="false"&gt;&lt;span unselectable="on"&gt;+&lt;/span&gt;&lt;/a&gt;&lt;a class="quote-delete" unselectable="on" style="display: none;" href="#" data-id="33738" title="Delete Quote" contenteditable="false"&gt;&lt;span unselectable="on"&gt;x&lt;/span&gt;&lt;/a&gt;&lt;span unselectable="on" class="quote-markup"&gt;[quote]&lt;/span&gt;&lt;div unselectable="on" class="if-quote-header" contenteditable="false"&gt;&lt;div unselectable="on" class="if-quote-toggle-wrapper"&gt;&lt;a class="if-quote-toggle quote-link" href="#" data-id="33738" title=" "&gt;&amp;nbsp;&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;&lt;span unselectable="on" class="quote-markup"&gt;[b]&lt;/span&gt;lukasg - 1/24/2022&lt;span unselectable="on" class="quote-markup"&gt;[/b]&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;&lt;div class="if-quote-message if-quote-message-33738"&gt;&lt;div class="if-quote-message-margin" contenteditable="true"&gt;When trying to replace the colour names with RGB codes, I keep getting the error code 'Missing ['. What is the issue with the following code:&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;[code]&amp;lt;item itemCols&amp;gt;&lt;br/&gt;/ 1 = "31,119,180"&lt;br/&gt;/ 2 = "255,127,14"&lt;br/&gt;/ 3 = "44,160,44"&lt;br/&gt;/ 4 = "214,39,40"&lt;br/&gt;/ 5 = "148,103,189"&lt;br/&gt;/ 6 = "140,86,75"&lt;br/&gt;/ 7 = "227,119,194"&lt;br/&gt;/ 8 = "23,190,207"&lt;br/&gt;&amp;lt;/item&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;list d_colors&amp;gt;&lt;br/&gt;/ items = item.itemCols&lt;br/&gt;/ selectionrate = always&lt;br/&gt;/ not = (values.t_color)&lt;br/&gt;&amp;lt;/list&amp;gt;[/code]&lt;a class="if-quote-goto quote-link" href="#" data-id="33738"&gt;&lt;span class="goto"&gt;&lt;/span&gt;&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;&lt;/div&gt;&lt;span unselectable="on" class="quote-markup"&gt;[/quote]&lt;/span&gt;&lt;/blockquote&gt;&lt;br/&gt;That's not valid syntax. /items in list elements cannot refer to &amp;lt;item&amp;gt; elements and you cannot define the colors that way either. If you want to use RGB codes, you would need three linked lists -- one for the red channel, one for the green channel, one for the blue channel -- though I would simply use hex values if I were you.&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;[code]&amp;lt;list d_colors&amp;gt;&lt;br/&gt;/ items = (#1f77b4, #ff7f0e, #2ca02c, #d62728, #9467bd, #8c564b, #e377c2, #17becf)&lt;br/&gt;/ selectionrate = always&lt;br/&gt;/ not = (values.t_color)&lt;br/&gt;&amp;lt;/list&amp;gt;[/code]&lt;br/&gt;</description><pubDate>Mon, 24 Jan 2022 16:20:04 GMT</pubDate><dc:creator>Dave</dc:creator></item><item><title>RE: Random presentation of coloured letters</title><link>https://forums.millisecond.com/Topic33738.aspx</link><description>When trying to replace the colour names with RGB codes, I keep getting the error code 'Missing ['. What is the issue with the following code:&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;[code]&amp;lt;item itemCols&amp;gt;&lt;br/&gt;/ 1 = "31,119,180"&lt;br/&gt;/ 2 = "255,127,14"&lt;br/&gt;/ 3 = "44,160,44"&lt;br/&gt;/ 4 = "214,39,40"&lt;br/&gt;/ 5 = "148,103,189"&lt;br/&gt;/ 6 = "140,86,75"&lt;br/&gt;/ 7 = "227,119,194"&lt;br/&gt;/ 8 = "23,190,207"&lt;br/&gt;&amp;lt;/item&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;list d_colors&amp;gt;&lt;br/&gt;/ items = item.itemCols&lt;br/&gt;/ selectionrate = always&lt;br/&gt;/ not = (values.t_color)&lt;br/&gt;&amp;lt;/list&amp;gt;[/code]</description><pubDate>Mon, 24 Jan 2022 16:05:16 GMT</pubDate><dc:creator>lukasg</dc:creator></item><item><title>RE: Random presentation of coloured letters</title><link>https://forums.millisecond.com/Topic33737.aspx</link><description>&lt;blockquote data-id="33736" class="if-quote-wrapper" unselectable="on" data-guid="1643037205145" contenteditable="false" id="if_insertedNode_1643037204690"&gt;&lt;a class="quote-para" unselectable="on" style="display: none;" href="#" data-id="33736" title="Move Cursor Below" contenteditable="false"&gt;&lt;span unselectable="on"&gt;+&lt;/span&gt;&lt;/a&gt;&lt;a class="quote-delete" unselectable="on" style="display: none;" href="#" data-id="33736" title="Delete Quote" contenteditable="false"&gt;&lt;span unselectable="on"&gt;x&lt;/span&gt;&lt;/a&gt;&lt;span unselectable="on" class="quote-markup"&gt;[quote]&lt;/span&gt;&lt;div unselectable="on" class="if-quote-header" contenteditable="false"&gt;&lt;div unselectable="on" class="if-quote-toggle-wrapper"&gt;&lt;a class="if-quote-toggle quote-link" href="#" data-id="33736" title=" "&gt;&amp;nbsp;&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;&lt;span unselectable="on" class="quote-markup"&gt;[b]&lt;/span&gt;Dave - 1/24/2022&lt;span unselectable="on" class="quote-markup"&gt;[/b]&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;&lt;div class="if-quote-message if-quote-message-33736"&gt;&lt;div class="if-quote-message-margin" contenteditable="true"&gt;&lt;br/&gt;You can easily integrate that into the existing logic.&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;[code]&amp;lt;defaults&amp;gt;&lt;br/&gt;/ fontstyle = ("Arial", 5%, true)&lt;br/&gt;&amp;lt;/defaults&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;values&amp;gt;&lt;br/&gt;/ t = 0&lt;br/&gt;/ t_x = 0&lt;br/&gt;/ t_color = black&lt;br/&gt;/ d1 = 0&lt;br/&gt;/ d1_x = 0&lt;br/&gt;/ d1_color = black&lt;br/&gt;/ d2 = 0&lt;br/&gt;/ d2_x = 0&lt;br/&gt;/ d2_color = black&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;/ cresp = " "&lt;br/&gt;&amp;lt;/values&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;text t&amp;gt;&lt;br/&gt;/ items = targets&lt;br/&gt;/ select = values.t&lt;br/&gt;/ hposition = values.t_x&lt;br/&gt;/ txcolor = values.t_color&lt;br/&gt;/ erase = false&lt;br/&gt;&amp;lt;/text&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;item targets&amp;gt;&lt;br/&gt;/ 1 = "N"&lt;br/&gt;/ 2 = "X"&lt;br/&gt;&amp;lt;/item&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;text d1&amp;gt;&lt;br/&gt;/ items = distractors&lt;br/&gt;/ select = values.d1&lt;br/&gt;/ hposition = values.d1_x&lt;br/&gt;/ txcolor = values.d1_color&lt;br/&gt;/ erase = false&lt;br/&gt;&amp;lt;/text&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;text d2&amp;gt;&lt;br/&gt;/ items = distractors&lt;br/&gt;/ select = values.d2&lt;br/&gt;/ hposition = values.d2_x&lt;br/&gt;/ txcolor = values.d2_color&lt;br/&gt;/ erase = false&lt;br/&gt;&amp;lt;/text&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;item distractors&amp;gt;&lt;br/&gt;/ 1 = "H"&lt;br/&gt;/ 1 = "S"&lt;br/&gt;/ 1 = "T"&lt;br/&gt;/ 1 = "O"&lt;br/&gt;&amp;lt;/item&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;// 30 trials in this example, &lt;br/&gt;// 15 x target 1 ("N")&lt;br/&gt;// 15 x target 2 ("X")&lt;br/&gt;&amp;lt;list t_items&amp;gt;&lt;br/&gt;/ items = (1,2)&lt;br/&gt;/ poolsize = 10&lt;br/&gt;&amp;lt;/list&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;// two distractors sampled per trial at random&lt;br/&gt;&amp;lt;list d_items&amp;gt;&lt;br/&gt;/ items = (1,2,3,4)&lt;br/&gt;/ selectionrate = always&lt;br/&gt;&amp;lt;/list&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;// 30 trials in this example,&lt;br/&gt;// target 10 x in left position,&lt;br/&gt;// target 10 x in middle position,&lt;br/&gt;// target 10 x in right position&lt;br/&gt;&amp;lt;list t_x&amp;gt;&lt;br/&gt;/ items = (40%, 50%, 60%)&lt;br/&gt;/ poolsize = 30&lt;br/&gt;&amp;lt;/list&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;// random position for two distractors, not equal to target position&lt;br/&gt;&amp;lt;list d_x&amp;gt;&lt;br/&gt;/ items = (40%, 50%, 60%) &lt;br/&gt;/ selectionrate = always&lt;br/&gt;/ not = (values.t_x)&lt;br/&gt;&amp;lt;/list&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;// 30 trials in this example,&lt;br/&gt;// target 10 x in red,&lt;br/&gt;// target 10 x in green,&lt;br/&gt;// target 10 x in blue,&lt;br/&gt;&amp;lt;list t_colors&amp;gt;&lt;br/&gt;/ items = (red, green, blue)&lt;br/&gt;/ poolsize = 30&lt;br/&gt;&amp;lt;/list&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;// random colors for two distractors, not equal to target color&lt;br/&gt;&amp;lt;list d_colors&amp;gt;&lt;br/&gt;/ items = (red, green, blue)&lt;br/&gt;/ selectionrate = always&lt;br/&gt;/ not = (values.t_color)&lt;br/&gt;&amp;lt;/list&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;trial example&amp;gt;&lt;br/&gt;/ ontrialbegin = [&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;// select target item&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;values.t = list.t_items.nextvalue;&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;// select distractor items&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;values.d1 = list.d_items.nextvalue;&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;values.d2 = list.d_items.nextvalue;&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;// select target position&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;values.t_x = list.t_x.nextvalue;&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;// select distractor positions&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;values.d1_x = list.d_x.nextvalue;&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;values.d2_x = list.d_x.nextvalue;&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;// select target color&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;values.t_color = list.t_colors.nextvalue;&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;// and corresponding response key&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;if (values.t_color == red) {&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;values.cresp = "R";&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;} else if (values.t_color == green) {&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;values.cresp = "G";&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;} else if (values.t_color == blue) {&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;values.cresp = "B";&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;};&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;// select distractor colors&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;values.d1_color = list.d_colors.nextvalue;&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;values.d2_color = list.d_colors.nextvalue;&lt;br/&gt;]&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;/ ontrialend = [&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;// reset relevant lists for next trial&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;list.d_items.reset();&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;list.d_x.reset();&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;list.d_colors.reset();&lt;br/&gt;]&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;/ stimulusframes = [1=clearscreen, t, d1, d2]&lt;br/&gt;/ validresponse = ("R", "G", "B")&lt;br/&gt;/ correctresponse = (values.cresp)&lt;br/&gt;&amp;lt;/trial&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;block myblock&amp;gt;&lt;br/&gt;/ trials = [1-30 = example]&lt;br/&gt;/ correctmessage = true(correctmsg, 500)&lt;br/&gt;/ errormessage = true(errormsg, 500)&lt;br/&gt;&amp;lt;/block&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;text correctmsg&amp;gt;&lt;br/&gt;/ items = ("CORRECT")&lt;br/&gt;/ color = green&lt;br/&gt;/ position = (50%, 80%)&lt;br/&gt;/ erase = false&lt;br/&gt;&amp;lt;/text&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;text errormsg&amp;gt;&lt;br/&gt;/ items = ("WRONG")&lt;br/&gt;/ color = red&lt;br/&gt;/ position = (50%, 80%)&lt;br/&gt;/ erase = false&lt;br/&gt;&amp;lt;/text&amp;gt;[/code]&lt;a class="if-quote-goto quote-link" href="#" data-id="33736"&gt;&lt;span class="goto"&gt;&lt;/span&gt;&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;&lt;/div&gt;&lt;span unselectable="on" class="quote-markup"&gt;[/quote]&lt;/span&gt;&lt;/blockquote&gt;&lt;br/&gt;Thanks a lot&amp;nbsp;</description><pubDate>Mon, 24 Jan 2022 15:13:52 GMT</pubDate><dc:creator>lukasg</dc:creator></item><item><title>RE: Random presentation of coloured letters</title><link>https://forums.millisecond.com/Topic33736.aspx</link><description>&lt;blockquote data-id="33735" class="if-quote-wrapper" unselectable="on" data-guid="1643036509956" id="if_insertedNode_1643036508537" contenteditable="false"&gt;&lt;a class="quote-para" unselectable="on" style="display: none;" href="#" data-id="33735" title="Move Cursor Below" contenteditable="false"&gt;&lt;span unselectable="on"&gt;+&lt;/span&gt;&lt;/a&gt;&lt;a class="quote-delete" unselectable="on" style="display: none;" href="#" data-id="33735" title="Delete Quote" contenteditable="false"&gt;&lt;span unselectable="on"&gt;x&lt;/span&gt;&lt;/a&gt;&lt;span unselectable="on" class="quote-markup"&gt;[quote]&lt;/span&gt;&lt;div unselectable="on" class="if-quote-header" contenteditable="false"&gt;&lt;div unselectable="on" class="if-quote-toggle-wrapper"&gt;&lt;a class="if-quote-toggle quote-link" href="#" data-id="33735" title=" "&gt;&amp;nbsp;&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;&lt;span unselectable="on" class="quote-markup"&gt;[b]&lt;/span&gt;lukasg - 1/24/2022&lt;span unselectable="on" class="quote-markup"&gt;[/b]&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;&lt;div class="if-quote-message if-quote-message-33735"&gt;&lt;div class="if-quote-message-margin" contenteditable="true"&gt;&lt;blockquote data-id="33734" class="if-quote-wrapper" unselectable="on" data-guid="1643036509956" id="if_insertedNode_1643036078316" contenteditable="false"&gt;&lt;a class="quote-para" unselectable="on" style="display: none;" href="#" data-id="33734" title="Move Cursor Below" contenteditable="false"&gt;&lt;span unselectable="on"&gt;+&lt;/span&gt;&lt;/a&gt;&lt;a class="quote-delete" unselectable="on" style="display: none;" href="#" data-id="33734" title="Delete Quote" contenteditable="false"&gt;&lt;span unselectable="on"&gt;x&lt;/span&gt;&lt;/a&gt;&lt;span unselectable="on" class="quote-markup"&gt;[quote]&lt;/span&gt;&lt;div unselectable="on" class="if-quote-header" contenteditable="false"&gt;&lt;div unselectable="on" class="if-quote-toggle-wrapper"&gt;&lt;a class="if-quote-toggle quote-link" href="#" data-id="33734" title=" "&gt;&amp;nbsp;&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;&lt;span unselectable="on" class="quote-markup"&gt;[b]&lt;/span&gt;Dave - 1/24/2022&lt;span unselectable="on" class="quote-markup"&gt;[/b]&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;&lt;div class="if-quote-message if-quote-message-33734"&gt;&lt;div class="if-quote-message-margin" contenteditable="true"&gt;&lt;br/&gt;Here's a basic example:&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;[code]&amp;lt;defaults&amp;gt;&lt;br/&gt;/ fontstyle = ("Arial", 5%, true)&lt;br/&gt;&amp;lt;/defaults&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;values&amp;gt;&lt;br/&gt;/ t = 0&lt;br/&gt;/ t_x = 0&lt;br/&gt;/ t_color = black&lt;br/&gt;/ d1 = 0&lt;br/&gt;/ d1_x = 0&lt;br/&gt;/ d1_color = black&lt;br/&gt;/ d2 = 0&lt;br/&gt;/ d2_x = 0&lt;br/&gt;/ d2_color = black&lt;br/&gt;&amp;lt;/values&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;text t&amp;gt;&lt;br/&gt;/ items = targets&lt;br/&gt;/ select = values.t&lt;br/&gt;/ hposition = values.t_x&lt;br/&gt;/ txcolor = values.t_color&lt;br/&gt;/ erase = false&lt;br/&gt;&amp;lt;/text&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;item targets&amp;gt;&lt;br/&gt;/ 1 = "N"&lt;br/&gt;/ 2 = "X"&lt;br/&gt;&amp;lt;/item&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;text d1&amp;gt;&lt;br/&gt;/ items = distractors&lt;br/&gt;/ select = values.d1&lt;br/&gt;/ hposition = values.d1_x&lt;br/&gt;/ txcolor = values.d1_color&lt;br/&gt;/ erase = false&lt;br/&gt;&amp;lt;/text&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;text d2&amp;gt;&lt;br/&gt;/ items = distractors&lt;br/&gt;/ select = values.d2&lt;br/&gt;/ hposition = values.d2_x&lt;br/&gt;/ txcolor = values.d2_color&lt;br/&gt;/ erase = false&lt;br/&gt;&amp;lt;/text&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;item distractors&amp;gt;&lt;br/&gt;/ 1 = "H"&lt;br/&gt;/ 1 = "S"&lt;br/&gt;/ 1 = "T"&lt;br/&gt;/ 1 = "O"&lt;br/&gt;&amp;lt;/item&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;// 30 trials in this example, &lt;br/&gt;// 15 x target 1 ("N")&lt;br/&gt;// 15 x target 2 ("X")&lt;br/&gt;&amp;lt;list t_items&amp;gt;&lt;br/&gt;/ items = (1,2)&lt;br/&gt;/ poolsize = 10&lt;br/&gt;&amp;lt;/list&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;// two distractors sampled per trial at random&lt;br/&gt;&amp;lt;list d_items&amp;gt;&lt;br/&gt;/ items = (1,2,3,4)&lt;br/&gt;/ selectionrate = always&lt;br/&gt;&amp;lt;/list&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;// 30 trials in this example,&lt;br/&gt;// target 10 x in left position,&lt;br/&gt;// target 10 x in middle position,&lt;br/&gt;// target 10 x in right position&lt;br/&gt;&amp;lt;list t_x&amp;gt;&lt;br/&gt;/ items = (40%, 50%, 60%)&lt;br/&gt;/ poolsize = 30&lt;br/&gt;&amp;lt;/list&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;// random position for two distractors, not equal to target position&lt;br/&gt;&amp;lt;list d_x&amp;gt;&lt;br/&gt;/ items = (40%, 50%, 60%) &lt;br/&gt;/ selectionrate = always&lt;br/&gt;/ not = (values.t_x)&lt;br/&gt;&amp;lt;/list&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;// 30 trials in this example,&lt;br/&gt;// target 10 x in red,&lt;br/&gt;// target 10 x in green,&lt;br/&gt;// target 10 x in blue,&lt;br/&gt;&amp;lt;list t_colors&amp;gt;&lt;br/&gt;/ items = (red, green, blue)&lt;br/&gt;/ poolsize = 30&lt;br/&gt;&amp;lt;/list&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;// random colors for two distractors, not equal to target color&lt;br/&gt;&amp;lt;list d_colors&amp;gt;&lt;br/&gt;/ items = (red, green, blue)&lt;br/&gt;/ selectionrate = always&lt;br/&gt;/ not = (values.t_color)&lt;br/&gt;&amp;lt;/list&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;trial example&amp;gt;&lt;br/&gt;/ ontrialbegin = [&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;// select target item&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;values.t = list.t_items.nextvalue;&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;// select distractor items&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;values.d1 = list.d_items.nextvalue;&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;values.d2 = list.d_items.nextvalue;&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;// select target position&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;values.t_x = list.t_x.nextvalue;&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;// select distractor positions&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;values.d1_x = list.d_x.nextvalue;&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;values.d2_x = list.d_x.nextvalue;&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;// select target color&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;values.t_color = list.t_colors.nextvalue;&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;// select distractor colors&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;values.d1_color = list.d_colors.nextvalue;&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;values.d2_color = list.d_colors.nextvalue;&lt;br/&gt;]&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;/ ontrialend = [&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;// reset relevant lists for next trial&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;list.d_items.reset();&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;list.d_x.reset();&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;list.d_colors.reset();&lt;br/&gt;]&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;/ stimulusframes = [1=clearscreen, t, d1, d2]&lt;br/&gt;/ validresponse = (57)&lt;br/&gt;&amp;lt;/trial&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;block myblock&amp;gt;&lt;br/&gt;/ trials = [1-30 = example]&lt;br/&gt;&amp;lt;/block&amp;gt;&lt;br/&gt;[/code]&lt;br/&gt;&lt;a class="if-quote-goto quote-link" href="#" data-id="33734"&gt;&lt;span class="goto"&gt;&lt;/span&gt;&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;&lt;/div&gt;&lt;span unselectable="on" class="quote-markup"&gt;[/quote]&lt;/span&gt;&lt;/blockquote&gt;&lt;br/&gt;Thanks! Sadly, this would have taken me hours. One additional question, if I want the correct response to be conditional on the colour of the presented target, how would I equate the different colours to the different response keys?&lt;a class="if-quote-goto quote-link" href="#" data-id="33735"&gt;&lt;span class="goto"&gt;&lt;/span&gt;&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;&lt;/div&gt;&lt;span unselectable="on" class="quote-markup"&gt;[/quote]&lt;/span&gt;&lt;/blockquote&gt;&lt;br/&gt;You can easily integrate that into the existing logic.&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;[code]&amp;lt;defaults&amp;gt;&lt;br/&gt;/ fontstyle = ("Arial", 5%, true)&lt;br/&gt;&amp;lt;/defaults&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;values&amp;gt;&lt;br/&gt;/ t = 0&lt;br/&gt;/ t_x = 0&lt;br/&gt;/ t_color = black&lt;br/&gt;/ d1 = 0&lt;br/&gt;/ d1_x = 0&lt;br/&gt;/ d1_color = black&lt;br/&gt;/ d2 = 0&lt;br/&gt;/ d2_x = 0&lt;br/&gt;/ d2_color = black&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;/ cresp = " "&lt;br/&gt;&amp;lt;/values&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;text t&amp;gt;&lt;br/&gt;/ items = targets&lt;br/&gt;/ select = values.t&lt;br/&gt;/ hposition = values.t_x&lt;br/&gt;/ txcolor = values.t_color&lt;br/&gt;/ erase = false&lt;br/&gt;&amp;lt;/text&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;item targets&amp;gt;&lt;br/&gt;/ 1 = "N"&lt;br/&gt;/ 2 = "X"&lt;br/&gt;&amp;lt;/item&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;text d1&amp;gt;&lt;br/&gt;/ items = distractors&lt;br/&gt;/ select = values.d1&lt;br/&gt;/ hposition = values.d1_x&lt;br/&gt;/ txcolor = values.d1_color&lt;br/&gt;/ erase = false&lt;br/&gt;&amp;lt;/text&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;text d2&amp;gt;&lt;br/&gt;/ items = distractors&lt;br/&gt;/ select = values.d2&lt;br/&gt;/ hposition = values.d2_x&lt;br/&gt;/ txcolor = values.d2_color&lt;br/&gt;/ erase = false&lt;br/&gt;&amp;lt;/text&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;item distractors&amp;gt;&lt;br/&gt;/ 1 = "H"&lt;br/&gt;/ 1 = "S"&lt;br/&gt;/ 1 = "T"&lt;br/&gt;/ 1 = "O"&lt;br/&gt;&amp;lt;/item&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;// 30 trials in this example, &lt;br/&gt;// 15 x target 1 ("N")&lt;br/&gt;// 15 x target 2 ("X")&lt;br/&gt;&amp;lt;list t_items&amp;gt;&lt;br/&gt;/ items = (1,2)&lt;br/&gt;/ poolsize = 10&lt;br/&gt;&amp;lt;/list&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;// two distractors sampled per trial at random&lt;br/&gt;&amp;lt;list d_items&amp;gt;&lt;br/&gt;/ items = (1,2,3,4)&lt;br/&gt;/ selectionrate = always&lt;br/&gt;&amp;lt;/list&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;// 30 trials in this example,&lt;br/&gt;// target 10 x in left position,&lt;br/&gt;// target 10 x in middle position,&lt;br/&gt;// target 10 x in right position&lt;br/&gt;&amp;lt;list t_x&amp;gt;&lt;br/&gt;/ items = (40%, 50%, 60%)&lt;br/&gt;/ poolsize = 30&lt;br/&gt;&amp;lt;/list&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;// random position for two distractors, not equal to target position&lt;br/&gt;&amp;lt;list d_x&amp;gt;&lt;br/&gt;/ items = (40%, 50%, 60%) &lt;br/&gt;/ selectionrate = always&lt;br/&gt;/ not = (values.t_x)&lt;br/&gt;&amp;lt;/list&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;// 30 trials in this example,&lt;br/&gt;// target 10 x in red,&lt;br/&gt;// target 10 x in green,&lt;br/&gt;// target 10 x in blue,&lt;br/&gt;&amp;lt;list t_colors&amp;gt;&lt;br/&gt;/ items = (red, green, blue)&lt;br/&gt;/ poolsize = 30&lt;br/&gt;&amp;lt;/list&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;// random colors for two distractors, not equal to target color&lt;br/&gt;&amp;lt;list d_colors&amp;gt;&lt;br/&gt;/ items = (red, green, blue)&lt;br/&gt;/ selectionrate = always&lt;br/&gt;/ not = (values.t_color)&lt;br/&gt;&amp;lt;/list&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;trial example&amp;gt;&lt;br/&gt;/ ontrialbegin = [&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;// select target item&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;values.t = list.t_items.nextvalue;&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;// select distractor items&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;values.d1 = list.d_items.nextvalue;&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;values.d2 = list.d_items.nextvalue;&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;// select target position&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;values.t_x = list.t_x.nextvalue;&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;// select distractor positions&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;values.d1_x = list.d_x.nextvalue;&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;values.d2_x = list.d_x.nextvalue;&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;// select target color&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;values.t_color = list.t_colors.nextvalue;&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;// and corresponding response key&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;if (values.t_color == red) {&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;values.cresp = "R";&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;} else if (values.t_color == green) {&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;values.cresp = "G";&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;} else if (values.t_color == blue) {&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;values.cresp = "B";&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;};&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;// select distractor colors&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;values.d1_color = list.d_colors.nextvalue;&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;values.d2_color = list.d_colors.nextvalue;&lt;br/&gt;]&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;/ ontrialend = [&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;// reset relevant lists for next trial&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;list.d_items.reset();&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;list.d_x.reset();&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;list.d_colors.reset();&lt;br/&gt;]&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;/ stimulusframes = [1=clearscreen, t, d1, d2]&lt;br/&gt;/ validresponse = ("R", "G", "B")&lt;br/&gt;/ correctresponse = (values.cresp)&lt;br/&gt;&amp;lt;/trial&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;block myblock&amp;gt;&lt;br/&gt;/ trials = [1-30 = example]&lt;br/&gt;/ correctmessage = true(correctmsg, 500)&lt;br/&gt;/ errormessage = true(errormsg, 500)&lt;br/&gt;&amp;lt;/block&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;text correctmsg&amp;gt;&lt;br/&gt;/ items = ("CORRECT")&lt;br/&gt;/ color = green&lt;br/&gt;/ position = (50%, 80%)&lt;br/&gt;/ erase = false&lt;br/&gt;&amp;lt;/text&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;text errormsg&amp;gt;&lt;br/&gt;/ items = ("WRONG")&lt;br/&gt;/ color = red&lt;br/&gt;/ position = (50%, 80%)&lt;br/&gt;/ erase = false&lt;br/&gt;&amp;lt;/text&amp;gt;[/code]</description><pubDate>Mon, 24 Jan 2022 15:11:29 GMT</pubDate><dc:creator>Dave</dc:creator></item><item><title>RE: Random presentation of coloured letters</title><link>https://forums.millisecond.com/Topic33735.aspx</link><description>&lt;blockquote data-id="33734" class="if-quote-wrapper" unselectable="on" data-guid="1643036079270" contenteditable="false" id="if_insertedNode_1643036078316"&gt;&lt;a class="quote-para" unselectable="on" style="display: none;" href="#" data-id="33734" title="Move Cursor Below" contenteditable="false"&gt;&lt;span unselectable="on"&gt;+&lt;/span&gt;&lt;/a&gt;&lt;a class="quote-delete" unselectable="on" style="display: none;" href="#" data-id="33734" title="Delete Quote" contenteditable="false"&gt;&lt;span unselectable="on"&gt;x&lt;/span&gt;&lt;/a&gt;&lt;span unselectable="on" class="quote-markup"&gt;[quote]&lt;/span&gt;&lt;div unselectable="on" class="if-quote-header" contenteditable="false"&gt;&lt;div unselectable="on" class="if-quote-toggle-wrapper"&gt;&lt;a class="if-quote-toggle quote-link" href="#" data-id="33734" title=" "&gt;&amp;nbsp;&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;&lt;span unselectable="on" class="quote-markup"&gt;[b]&lt;/span&gt;Dave - 1/24/2022&lt;span unselectable="on" class="quote-markup"&gt;[/b]&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;&lt;div class="if-quote-message if-quote-message-33734"&gt;&lt;div class="if-quote-message-margin" contenteditable="true"&gt;&lt;br/&gt;Here's a basic example:&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;[code]&amp;lt;defaults&amp;gt;&lt;br/&gt;/ fontstyle = ("Arial", 5%, true)&lt;br/&gt;&amp;lt;/defaults&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;values&amp;gt;&lt;br/&gt;/ t = 0&lt;br/&gt;/ t_x = 0&lt;br/&gt;/ t_color = black&lt;br/&gt;/ d1 = 0&lt;br/&gt;/ d1_x = 0&lt;br/&gt;/ d1_color = black&lt;br/&gt;/ d2 = 0&lt;br/&gt;/ d2_x = 0&lt;br/&gt;/ d2_color = black&lt;br/&gt;&amp;lt;/values&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;text t&amp;gt;&lt;br/&gt;/ items = targets&lt;br/&gt;/ select = values.t&lt;br/&gt;/ hposition = values.t_x&lt;br/&gt;/ txcolor = values.t_color&lt;br/&gt;/ erase = false&lt;br/&gt;&amp;lt;/text&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;item targets&amp;gt;&lt;br/&gt;/ 1 = "N"&lt;br/&gt;/ 2 = "X"&lt;br/&gt;&amp;lt;/item&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;text d1&amp;gt;&lt;br/&gt;/ items = distractors&lt;br/&gt;/ select = values.d1&lt;br/&gt;/ hposition = values.d1_x&lt;br/&gt;/ txcolor = values.d1_color&lt;br/&gt;/ erase = false&lt;br/&gt;&amp;lt;/text&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;text d2&amp;gt;&lt;br/&gt;/ items = distractors&lt;br/&gt;/ select = values.d2&lt;br/&gt;/ hposition = values.d2_x&lt;br/&gt;/ txcolor = values.d2_color&lt;br/&gt;/ erase = false&lt;br/&gt;&amp;lt;/text&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;item distractors&amp;gt;&lt;br/&gt;/ 1 = "H"&lt;br/&gt;/ 1 = "S"&lt;br/&gt;/ 1 = "T"&lt;br/&gt;/ 1 = "O"&lt;br/&gt;&amp;lt;/item&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;// 30 trials in this example, &lt;br/&gt;// 15 x target 1 ("N")&lt;br/&gt;// 15 x target 2 ("X")&lt;br/&gt;&amp;lt;list t_items&amp;gt;&lt;br/&gt;/ items = (1,2)&lt;br/&gt;/ poolsize = 10&lt;br/&gt;&amp;lt;/list&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;// two distractors sampled per trial at random&lt;br/&gt;&amp;lt;list d_items&amp;gt;&lt;br/&gt;/ items = (1,2,3,4)&lt;br/&gt;/ selectionrate = always&lt;br/&gt;&amp;lt;/list&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;// 30 trials in this example,&lt;br/&gt;// target 10 x in left position,&lt;br/&gt;// target 10 x in middle position,&lt;br/&gt;// target 10 x in right position&lt;br/&gt;&amp;lt;list t_x&amp;gt;&lt;br/&gt;/ items = (40%, 50%, 60%)&lt;br/&gt;/ poolsize = 30&lt;br/&gt;&amp;lt;/list&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;// random position for two distractors, not equal to target position&lt;br/&gt;&amp;lt;list d_x&amp;gt;&lt;br/&gt;/ items = (40%, 50%, 60%) &lt;br/&gt;/ selectionrate = always&lt;br/&gt;/ not = (values.t_x)&lt;br/&gt;&amp;lt;/list&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;// 30 trials in this example,&lt;br/&gt;// target 10 x in red,&lt;br/&gt;// target 10 x in green,&lt;br/&gt;// target 10 x in blue,&lt;br/&gt;&amp;lt;list t_colors&amp;gt;&lt;br/&gt;/ items = (red, green, blue)&lt;br/&gt;/ poolsize = 30&lt;br/&gt;&amp;lt;/list&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;// random colors for two distractors, not equal to target color&lt;br/&gt;&amp;lt;list d_colors&amp;gt;&lt;br/&gt;/ items = (red, green, blue)&lt;br/&gt;/ selectionrate = always&lt;br/&gt;/ not = (values.t_color)&lt;br/&gt;&amp;lt;/list&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;trial example&amp;gt;&lt;br/&gt;/ ontrialbegin = [&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;// select target item&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;values.t = list.t_items.nextvalue;&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;// select distractor items&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;values.d1 = list.d_items.nextvalue;&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;values.d2 = list.d_items.nextvalue;&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;// select target position&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;values.t_x = list.t_x.nextvalue;&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;// select distractor positions&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;values.d1_x = list.d_x.nextvalue;&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;values.d2_x = list.d_x.nextvalue;&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;// select target color&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;values.t_color = list.t_colors.nextvalue;&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;// select distractor colors&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;values.d1_color = list.d_colors.nextvalue;&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;values.d2_color = list.d_colors.nextvalue;&lt;br/&gt;]&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;/ ontrialend = [&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;// reset relevant lists for next trial&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;list.d_items.reset();&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;list.d_x.reset();&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;list.d_colors.reset();&lt;br/&gt;]&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;/ stimulusframes = [1=clearscreen, t, d1, d2]&lt;br/&gt;/ validresponse = (57)&lt;br/&gt;&amp;lt;/trial&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;block myblock&amp;gt;&lt;br/&gt;/ trials = [1-30 = example]&lt;br/&gt;&amp;lt;/block&amp;gt;&lt;br/&gt;[/code]&lt;br/&gt;&lt;a class="if-quote-goto quote-link" href="#" data-id="33734"&gt;&lt;span class="goto"&gt;&lt;/span&gt;&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;&lt;/div&gt;&lt;span unselectable="on" class="quote-markup"&gt;[/quote]&lt;/span&gt;&lt;/blockquote&gt;&lt;br/&gt;Thanks! Sadly, this would have taken me hours. One additional question, if I want the correct response to be conditional on the colour of the presented target, how would I equate the different colours to the different response keys?</description><pubDate>Mon, 24 Jan 2022 14:59:49 GMT</pubDate><dc:creator>lukasg</dc:creator></item><item><title>RE: Random presentation of coloured letters</title><link>https://forums.millisecond.com/Topic33734.aspx</link><description>&lt;blockquote data-id="33733" class="if-quote-wrapper" unselectable="on" data-guid="1643035606044" id="if_insertedNode_1643035605475" contenteditable="false"&gt;&lt;a class="quote-para" unselectable="on" style="display: none;" href="#" data-id="33733" title="Move Cursor Below" contenteditable="false"&gt;&lt;span unselectable="on"&gt;+&lt;/span&gt;&lt;/a&gt;&lt;a class="quote-delete" unselectable="on" style="display: none;" href="#" data-id="33733" title="Delete Quote" contenteditable="false"&gt;&lt;span unselectable="on"&gt;x&lt;/span&gt;&lt;/a&gt;&lt;span unselectable="on" class="quote-markup"&gt;[quote]&lt;/span&gt;&lt;div unselectable="on" class="if-quote-header" contenteditable="false"&gt;&lt;div unselectable="on" class="if-quote-toggle-wrapper"&gt;&lt;a class="if-quote-toggle quote-link" href="#" data-id="33733" title=" "&gt;&amp;nbsp;&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;&lt;span unselectable="on" class="quote-markup"&gt;[b]&lt;/span&gt;lukasg - 1/24/2022&lt;span unselectable="on" class="quote-markup"&gt;[/b]&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;&lt;div class="if-quote-message if-quote-message-33733"&gt;&lt;div class="if-quote-message-margin" contenteditable="true"&gt;&lt;blockquote data-id="33732" class="if-quote-wrapper" unselectable="on" data-guid="1643035606044" id="if_insertedNode_1643034942417" contenteditable="false"&gt;&lt;a class="quote-para" unselectable="on" style="display: none;" href="#" data-id="33732" title="Move Cursor Below" contenteditable="false"&gt;&lt;span unselectable="on"&gt;+&lt;/span&gt;&lt;/a&gt;&lt;a class="quote-delete" unselectable="on" style="display: none;" href="#" data-id="33732" title="Delete Quote" contenteditable="false"&gt;&lt;span unselectable="on"&gt;x&lt;/span&gt;&lt;/a&gt;&lt;span unselectable="on" class="quote-markup"&gt;[quote]&lt;/span&gt;&lt;div unselectable="on" class="if-quote-header" contenteditable="false"&gt;&lt;div unselectable="on" class="if-quote-toggle-wrapper"&gt;&lt;a class="if-quote-toggle quote-link" href="#" data-id="33732" title=" "&gt;&amp;nbsp;&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;&lt;span unselectable="on" class="quote-markup"&gt;[b]&lt;/span&gt;Dave - 1/24/2022&lt;span unselectable="on" class="quote-markup"&gt;[/b]&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;&lt;div class="if-quote-message if-quote-message-33732"&gt;&lt;div class="if-quote-message-margin" contenteditable="true"&gt;&lt;br/&gt;This pertained to a case where you have a single &amp;lt;text&amp;gt; element and want to display single letters or words of a given *item* in different colors than the rest of the item's words or letters. That wasn't possible back then (though it is now). You, however, have separate &amp;lt;text&amp;gt; elements for target and distractors anyway, which can easily be displayed in different colors, that was possible even back then and of course still is.&lt;br/&gt;&lt;a class="if-quote-goto quote-link" href="#" data-id="33732"&gt;&lt;span class="goto"&gt;&lt;/span&gt;&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;&lt;/div&gt;&lt;span unselectable="on" class="quote-markup"&gt;[/quote]&lt;/span&gt;&lt;/blockquote&gt;&lt;br/&gt;Thanks for your response, Dave. Would you be able to demonstrate how this could be achieved? My previous attempts have been without success :/&lt;a class="if-quote-goto quote-link" href="#" data-id="33733"&gt;&lt;span class="goto"&gt;&lt;/span&gt;&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;&lt;/div&gt;&lt;span unselectable="on" class="quote-markup"&gt;[/quote]&lt;/span&gt;&lt;/blockquote&gt;&lt;br/&gt;Here's a basic example:&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;[code]&amp;lt;defaults&amp;gt;&lt;br/&gt;/ fontstyle = ("Arial", 5%, true)&lt;br/&gt;&amp;lt;/defaults&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;values&amp;gt;&lt;br/&gt;/ t = 0&lt;br/&gt;/ t_x = 0&lt;br/&gt;/ t_color = black&lt;br/&gt;/ d1 = 0&lt;br/&gt;/ d1_x = 0&lt;br/&gt;/ d1_color = black&lt;br/&gt;/ d2 = 0&lt;br/&gt;/ d2_x = 0&lt;br/&gt;/ d2_color = black&lt;br/&gt;&amp;lt;/values&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;text t&amp;gt;&lt;br/&gt;/ items = targets&lt;br/&gt;/ select = values.t&lt;br/&gt;/ hposition = values.t_x&lt;br/&gt;/ txcolor = values.t_color&lt;br/&gt;/ erase = false&lt;br/&gt;&amp;lt;/text&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;item targets&amp;gt;&lt;br/&gt;/ 1 = "N"&lt;br/&gt;/ 2 = "X"&lt;br/&gt;&amp;lt;/item&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;text d1&amp;gt;&lt;br/&gt;/ items = distractors&lt;br/&gt;/ select = values.d1&lt;br/&gt;/ hposition = values.d1_x&lt;br/&gt;/ txcolor = values.d1_color&lt;br/&gt;/ erase = false&lt;br/&gt;&amp;lt;/text&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;text d2&amp;gt;&lt;br/&gt;/ items = distractors&lt;br/&gt;/ select = values.d2&lt;br/&gt;/ hposition = values.d2_x&lt;br/&gt;/ txcolor = values.d2_color&lt;br/&gt;/ erase = false&lt;br/&gt;&amp;lt;/text&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;item distractors&amp;gt;&lt;br/&gt;/ 1 = "H"&lt;br/&gt;/ 1 = "S"&lt;br/&gt;/ 1 = "T"&lt;br/&gt;/ 1 = "O"&lt;br/&gt;&amp;lt;/item&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;// 30 trials in this example, &lt;br/&gt;// 15 x target 1 ("N")&lt;br/&gt;// 15 x target 2 ("X")&lt;br/&gt;&amp;lt;list t_items&amp;gt;&lt;br/&gt;/ items = (1,2)&lt;br/&gt;/ poolsize = 10&lt;br/&gt;&amp;lt;/list&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;// two distractors sampled per trial at random&lt;br/&gt;&amp;lt;list d_items&amp;gt;&lt;br/&gt;/ items = (1,2,3,4)&lt;br/&gt;/ selectionrate = always&lt;br/&gt;&amp;lt;/list&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;// 30 trials in this example,&lt;br/&gt;// target 10 x in left position,&lt;br/&gt;// target 10 x in middle position,&lt;br/&gt;// target 10 x in right position&lt;br/&gt;&amp;lt;list t_x&amp;gt;&lt;br/&gt;/ items = (40%, 50%, 60%)&lt;br/&gt;/ poolsize = 30&lt;br/&gt;&amp;lt;/list&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;// random position for two distractors, not equal to target position&lt;br/&gt;&amp;lt;list d_x&amp;gt;&lt;br/&gt;/ items = (40%, 50%, 60%) &lt;br/&gt;/ selectionrate = always&lt;br/&gt;/ not = (values.t_x)&lt;br/&gt;&amp;lt;/list&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;// 30 trials in this example,&lt;br/&gt;// target 10 x in red,&lt;br/&gt;// target 10 x in green,&lt;br/&gt;// target 10 x in blue,&lt;br/&gt;&amp;lt;list t_colors&amp;gt;&lt;br/&gt;/ items = (red, green, blue)&lt;br/&gt;/ poolsize = 30&lt;br/&gt;&amp;lt;/list&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;// random colors for two distractors, not equal to target color&lt;br/&gt;&amp;lt;list d_colors&amp;gt;&lt;br/&gt;/ items = (red, green, blue)&lt;br/&gt;/ selectionrate = always&lt;br/&gt;/ not = (values.t_color)&lt;br/&gt;&amp;lt;/list&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;trial example&amp;gt;&lt;br/&gt;/ ontrialbegin = [&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;// select target item&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;values.t = list.t_items.nextvalue;&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;// select distractor items&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;values.d1 = list.d_items.nextvalue;&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;values.d2 = list.d_items.nextvalue;&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;// select target position&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;values.t_x = list.t_x.nextvalue;&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;// select distractor positions&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;values.d1_x = list.d_x.nextvalue;&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;values.d2_x = list.d_x.nextvalue;&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;// select target color&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;values.t_color = list.t_colors.nextvalue;&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;// select distractor colors&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;values.d1_color = list.d_colors.nextvalue;&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;values.d2_color = list.d_colors.nextvalue;&lt;br/&gt;]&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;/ ontrialend = [&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;// reset relevant lists for next trial&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;list.d_items.reset();&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;list.d_x.reset();&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;list.d_colors.reset();&lt;br/&gt;]&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;/ stimulusframes = [1=clearscreen, t, d1, d2]&lt;br/&gt;/ validresponse = (57)&lt;br/&gt;&amp;lt;/trial&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;block myblock&amp;gt;&lt;br/&gt;/ trials = [1-30 = example]&lt;br/&gt;&amp;lt;/block&amp;gt;&lt;br/&gt;[/code]&lt;br/&gt;</description><pubDate>Mon, 24 Jan 2022 14:47:54 GMT</pubDate><dc:creator>Dave</dc:creator></item><item><title>RE: Random presentation of coloured letters</title><link>https://forums.millisecond.com/Topic33733.aspx</link><description>&lt;blockquote data-id="33732" class="if-quote-wrapper" unselectable="on" data-guid="1643034942842" contenteditable="false" id="if_insertedNode_1643034942417"&gt;&lt;a class="quote-para" unselectable="on" style="display: none;" href="#" data-id="33732" title="Move Cursor Below" contenteditable="false"&gt;&lt;span unselectable="on"&gt;+&lt;/span&gt;&lt;/a&gt;&lt;a class="quote-delete" unselectable="on" style="display: none;" href="#" data-id="33732" title="Delete Quote" contenteditable="false"&gt;&lt;span unselectable="on"&gt;x&lt;/span&gt;&lt;/a&gt;&lt;span unselectable="on" class="quote-markup"&gt;[quote]&lt;/span&gt;&lt;div unselectable="on" class="if-quote-header" contenteditable="false"&gt;&lt;div unselectable="on" class="if-quote-toggle-wrapper"&gt;&lt;a class="if-quote-toggle quote-link" href="#" data-id="33732" title=" "&gt;&amp;nbsp;&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;&lt;span unselectable="on" class="quote-markup"&gt;[b]&lt;/span&gt;Dave - 1/24/2022&lt;span unselectable="on" class="quote-markup"&gt;[/b]&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;&lt;div class="if-quote-message if-quote-message-33732"&gt;&lt;div class="if-quote-message-margin" contenteditable="true"&gt;&lt;br/&gt;This pertained to a case where you have a single &amp;lt;text&amp;gt; element and want to display single letters or words of a given *item* in different colors than the rest of the item's words or letters. That wasn't possible back then (though it is now). You, however, have separate &amp;lt;text&amp;gt; elements for target and distractors anyway, which can easily be displayed in different colors, that was possible even back then and of course still is.&lt;br/&gt;&lt;a class="if-quote-goto quote-link" href="#" data-id="33732"&gt;&lt;span class="goto"&gt;&lt;/span&gt;&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;&lt;/div&gt;&lt;span unselectable="on" class="quote-markup"&gt;[/quote]&lt;/span&gt;&lt;/blockquote&gt;&lt;br/&gt;Thanks for your response, Dave. Would you be able to demonstrate how this could be achieved? My previous attempts have been without success :/</description><pubDate>Mon, 24 Jan 2022 14:37:50 GMT</pubDate><dc:creator>lukasg</dc:creator></item><item><title>RE: Random presentation of coloured letters</title><link>https://forums.millisecond.com/Topic33732.aspx</link><description>&lt;blockquote data-id="33731" class="if-quote-wrapper" unselectable="on" data-guid="1643034605220" id="if_insertedNode_1643034604322" contenteditable="false"&gt;&lt;a class="quote-para" unselectable="on" style="display: none;" href="#" data-id="33731" title="Move Cursor Below" contenteditable="false"&gt;&lt;span unselectable="on"&gt;+&lt;/span&gt;&lt;/a&gt;&lt;a class="quote-delete" unselectable="on" style="display: none;" href="#" data-id="33731" title="Delete Quote" contenteditable="false"&gt;&lt;span unselectable="on"&gt;x&lt;/span&gt;&lt;/a&gt;&lt;span unselectable="on" class="quote-markup"&gt;[quote]&lt;/span&gt;&lt;div unselectable="on" class="if-quote-header" contenteditable="false"&gt;&lt;div unselectable="on" class="if-quote-toggle-wrapper"&gt;&lt;a class="if-quote-toggle quote-link" href="#" data-id="33731" title=" "&gt;&amp;nbsp;&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;&lt;span unselectable="on" class="quote-markup"&gt;[b]&lt;/span&gt;lukasg - 1/24/2022&lt;span unselectable="on" class="quote-markup"&gt;[/b]&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;&lt;div class="if-quote-message if-quote-message-33731"&gt;&lt;div class="if-quote-message-margin" contenteditable="true"&gt;&lt;blockquote data-id="33730" class="if-quote-wrapper" unselectable="on" data-guid="1643034605220" id="if_insertedNode_1643034155025" contenteditable="false"&gt;&lt;a class="quote-para" unselectable="on" style="display: none;" href="#" data-id="33730" title="Move Cursor Below" contenteditable="false"&gt;&lt;span unselectable="on"&gt;+&lt;/span&gt;&lt;/a&gt;&lt;a class="quote-delete" unselectable="on" style="display: none;" href="#" data-id="33730" title="Delete Quote" contenteditable="false"&gt;&lt;span unselectable="on"&gt;x&lt;/span&gt;&lt;/a&gt;&lt;span unselectable="on" class="quote-markup"&gt;[quote]&lt;/span&gt;&lt;div unselectable="on" class="if-quote-header" contenteditable="false"&gt;&lt;div unselectable="on" class="if-quote-toggle-wrapper"&gt;&lt;a class="if-quote-toggle quote-link" href="#" data-id="33730" title=" "&gt;&amp;nbsp;&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;&lt;span unselectable="on" class="quote-markup"&gt;[b]&lt;/span&gt;lukasg - 1/24/2022&lt;span unselectable="on" class="quote-markup"&gt;[/b]&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;&lt;div class="if-quote-message if-quote-message-33730"&gt;&lt;div class="if-quote-message-margin" contenteditable="true"&gt;&lt;blockquote data-id="33729" class="if-quote-wrapper" unselectable="on" data-guid="1643034605220" id="if_insertedNode_1643034038028" contenteditable="false"&gt;&lt;a class="quote-para" unselectable="on" style="display: none;" href="#" data-id="33729" title="Move Cursor Below" contenteditable="false"&gt;&lt;span unselectable="on"&gt;+&lt;/span&gt;&lt;/a&gt;&lt;a class="quote-delete" unselectable="on" style="display: none;" href="#" data-id="33729" title="Delete Quote" contenteditable="false"&gt;&lt;span unselectable="on"&gt;x&lt;/span&gt;&lt;/a&gt;&lt;span unselectable="on" class="quote-markup"&gt;[quote]&lt;/span&gt;&lt;div unselectable="on" class="if-quote-header" contenteditable="false"&gt;&lt;div unselectable="on" class="if-quote-toggle-wrapper"&gt;&lt;a class="if-quote-toggle quote-link" href="#" data-id="33729" title=" "&gt;&amp;nbsp;&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;&lt;span unselectable="on" class="quote-markup"&gt;[b]&lt;/span&gt;Dave - 1/24/2022&lt;span unselectable="on" class="quote-markup"&gt;[/b]&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;&lt;div class="if-quote-message if-quote-message-33729"&gt;&lt;div class="if-quote-message-margin" contenteditable="true"&gt;&lt;br/&gt;&amp;gt; Since Inquisit seems unable to present separate text-items in combination or a text-element with different colours&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;What makes you think that?&lt;a class="if-quote-goto quote-link" href="#" data-id="33729"&gt;&lt;span class="goto"&gt;&lt;/span&gt;&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;&lt;/div&gt;&lt;span unselectable="on" class="quote-markup"&gt;[/quote]&lt;/span&gt;&lt;/blockquote&gt;&lt;br/&gt;This forum entry from a few years back. However, I am more than happy to explore alternative avenues in setting up an illusory conjunction task.&lt;br/&gt;&lt;a class="if-quote-goto quote-link" href="#" data-id="33730"&gt;&lt;span class="goto"&gt;&lt;/span&gt;&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;&lt;/div&gt;&lt;span unselectable="on" class="quote-markup"&gt;[/quote]&lt;/span&gt;&lt;/blockquote&gt;&lt;br/&gt;&lt;a href="https://www.millisecond.com/forums/Topic18657.aspx"&gt;&lt;a href="https://www.millisecond.com/forums/Topic18657.aspx"&gt;https://www.millisecond.com/forums/Topic18657.aspx&lt;/a&gt;&lt;/a&gt;&lt;a class="if-quote-goto quote-link" href="#" data-id="33731"&gt;&lt;span class="goto"&gt;&lt;/span&gt;&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;&lt;/div&gt;&lt;span unselectable="on" class="quote-markup"&gt;[/quote]&lt;/span&gt;&lt;/blockquote&gt;&lt;br/&gt;This pertained to a case where you have a single &amp;lt;text&amp;gt; element and want to display single letters or words of a given *item* in different colors than the rest of the item's words or letters. That wasn't possible back then (though it is now). You, however, have separate &amp;lt;text&amp;gt; elements for target and distractors anyway, which can easily be displayed in different colors, that was possible even back then and of course still is.&lt;br/&gt;</description><pubDate>Mon, 24 Jan 2022 14:33:56 GMT</pubDate><dc:creator>Dave</dc:creator></item><item><title>RE: Random presentation of coloured letters</title><link>https://forums.millisecond.com/Topic33731.aspx</link><description>&lt;blockquote data-id="33730" class="if-quote-wrapper" unselectable="on" data-guid="1643034155705" contenteditable="false" id="if_insertedNode_1643034155025"&gt;&lt;a class="quote-para" unselectable="on" style="display: none;" href="#" data-id="33730" title="Move Cursor Below" contenteditable="false"&gt;&lt;span unselectable="on"&gt;+&lt;/span&gt;&lt;/a&gt;&lt;a class="quote-delete" unselectable="on" style="display: none;" href="#" data-id="33730" title="Delete Quote" contenteditable="false"&gt;&lt;span unselectable="on"&gt;x&lt;/span&gt;&lt;/a&gt;&lt;span unselectable="on" class="quote-markup"&gt;[quote]&lt;/span&gt;&lt;div unselectable="on" class="if-quote-header" contenteditable="false"&gt;&lt;div unselectable="on" class="if-quote-toggle-wrapper"&gt;&lt;a class="if-quote-toggle quote-link" href="#" data-id="33730" title=" "&gt;&amp;nbsp;&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;&lt;span unselectable="on" class="quote-markup"&gt;[b]&lt;/span&gt;lukasg - 1/24/2022&lt;span unselectable="on" class="quote-markup"&gt;[/b]&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;&lt;div class="if-quote-message if-quote-message-33730"&gt;&lt;div class="if-quote-message-margin" contenteditable="true"&gt;&lt;blockquote data-id="33729" class="if-quote-wrapper" unselectable="on" data-guid="1643034155705" contenteditable="false" id="if_insertedNode_1643034038028"&gt;&lt;a class="quote-para" unselectable="on" style="display: none;" href="#" data-id="33729" title="Move Cursor Below" contenteditable="false"&gt;&lt;span unselectable="on"&gt;+&lt;/span&gt;&lt;/a&gt;&lt;a class="quote-delete" unselectable="on" style="display: none;" href="#" data-id="33729" title="Delete Quote" contenteditable="false"&gt;&lt;span unselectable="on"&gt;x&lt;/span&gt;&lt;/a&gt;&lt;span unselectable="on" class="quote-markup"&gt;[quote]&lt;/span&gt;&lt;div unselectable="on" class="if-quote-header" contenteditable="false"&gt;&lt;div unselectable="on" class="if-quote-toggle-wrapper"&gt;&lt;a class="if-quote-toggle quote-link" href="#" data-id="33729" title=" "&gt;&amp;nbsp;&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;&lt;span unselectable="on" class="quote-markup"&gt;[b]&lt;/span&gt;Dave - 1/24/2022&lt;span unselectable="on" class="quote-markup"&gt;[/b]&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;&lt;div class="if-quote-message if-quote-message-33729"&gt;&lt;div class="if-quote-message-margin" contenteditable="true"&gt;&lt;br/&gt;&amp;gt; Since Inquisit seems unable to present separate text-items in combination or a text-element with different colours&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;What makes you think that?&lt;a class="if-quote-goto quote-link" href="#" data-id="33729"&gt;&lt;span class="goto"&gt;&lt;/span&gt;&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;&lt;/div&gt;&lt;span unselectable="on" class="quote-markup"&gt;[/quote]&lt;/span&gt;&lt;/blockquote&gt;&lt;br/&gt;This forum entry from a few years back. However, I am more than happy to explore alternative avenues in setting up an illusory conjunction task.&lt;br/&gt;&lt;a class="if-quote-goto quote-link" href="#" data-id="33730"&gt;&lt;span class="goto"&gt;&lt;/span&gt;&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;&lt;/div&gt;&lt;span unselectable="on" class="quote-markup"&gt;[/quote]&lt;/span&gt;&lt;/blockquote&gt;&lt;br/&gt;&lt;a href="https://www.millisecond.com/forums/Topic18657.aspx"&gt;https://www.millisecond.com/forums/Topic18657.aspx&lt;/a&gt;</description><pubDate>Mon, 24 Jan 2022 14:22:38 GMT</pubDate><dc:creator>lukasg</dc:creator></item><item><title>RE: Random presentation of coloured letters</title><link>https://forums.millisecond.com/Topic33730.aspx</link><description>&lt;blockquote data-id="33729" class="if-quote-wrapper" unselectable="on" data-guid="1643034038189" contenteditable="false" id="if_insertedNode_1643034038028"&gt;&lt;a class="quote-para" unselectable="on" style="display: none;" href="#" data-id="33729" title="Move Cursor Below" contenteditable="false"&gt;&lt;span unselectable="on"&gt;+&lt;/span&gt;&lt;/a&gt;&lt;a class="quote-delete" unselectable="on" style="display: none;" href="#" data-id="33729" title="Delete Quote" contenteditable="false"&gt;&lt;span unselectable="on"&gt;x&lt;/span&gt;&lt;/a&gt;&lt;span unselectable="on" class="quote-markup"&gt;[quote]&lt;/span&gt;&lt;div unselectable="on" class="if-quote-header" contenteditable="false"&gt;&lt;div unselectable="on" class="if-quote-toggle-wrapper"&gt;&lt;a class="if-quote-toggle quote-link" href="#" data-id="33729" title=" "&gt;&amp;nbsp;&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;&lt;span unselectable="on" class="quote-markup"&gt;[b]&lt;/span&gt;Dave - 1/24/2022&lt;span unselectable="on" class="quote-markup"&gt;[/b]&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;&lt;div class="if-quote-message if-quote-message-33729"&gt;&lt;div class="if-quote-message-margin" contenteditable="true"&gt;&lt;br/&gt;&amp;gt; Since Inquisit seems unable to present separate text-items in combination or a text-element with different colours&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;What makes you think that?&lt;a class="if-quote-goto quote-link" href="#" data-id="33729"&gt;&lt;span class="goto"&gt;&lt;/span&gt;&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;&lt;/div&gt;&lt;span unselectable="on" class="quote-markup"&gt;[/quote]&lt;/span&gt;&lt;/blockquote&gt;&lt;br/&gt;This forum entry from a few years back. However, I am more than happy to explore alternative avenues in setting up an illusory conjunction task.&lt;br/&gt;</description><pubDate>Mon, 24 Jan 2022 14:22:01 GMT</pubDate><dc:creator>lukasg</dc:creator></item><item><title>RE: Random presentation of coloured letters</title><link>https://forums.millisecond.com/Topic33729.aspx</link><description>&lt;blockquote data-id="33728" class="if-quote-wrapper" unselectable="on" data-guid="1643033846169" id="if_insertedNode_1643033844848" contenteditable="false"&gt;&lt;a class="quote-para" unselectable="on" style="display: none;" href="#" data-id="33728" title="Move Cursor Below" contenteditable="false"&gt;&lt;span unselectable="on"&gt;+&lt;/span&gt;&lt;/a&gt;&lt;a class="quote-delete" unselectable="on" style="display: none;" href="#" data-id="33728" title="Delete Quote" contenteditable="false"&gt;&lt;span unselectable="on"&gt;x&lt;/span&gt;&lt;/a&gt;&lt;span unselectable="on" class="quote-markup"&gt;[quote]&lt;/span&gt;&lt;div unselectable="on" class="if-quote-header" contenteditable="false"&gt;&lt;div unselectable="on" class="if-quote-toggle-wrapper"&gt;&lt;a class="if-quote-toggle quote-link" href="#" data-id="33728" title=" "&gt;&amp;nbsp;&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;&lt;span unselectable="on" class="quote-markup"&gt;[b]&lt;/span&gt;lukasg - 1/24/2022&lt;span unselectable="on" class="quote-markup"&gt;[/b]&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;&lt;div class="if-quote-message if-quote-message-33728"&gt;&lt;div class="if-quote-message-margin" contenteditable="true"&gt;&lt;blockquote data-id="33727" class="if-quote-wrapper" unselectable="on" data-guid="1643033846169" id="if_insertedNode_1643033662427" contenteditable="false"&gt;&lt;a class="quote-para" unselectable="on" style="display: none;" href="#" data-id="33727" title="Move Cursor Below" contenteditable="false"&gt;&lt;span unselectable="on"&gt;+&lt;/span&gt;&lt;/a&gt;&lt;a class="quote-delete" unselectable="on" style="display: none;" href="#" data-id="33727" title="Delete Quote" contenteditable="false"&gt;&lt;span unselectable="on"&gt;x&lt;/span&gt;&lt;/a&gt;&lt;span unselectable="on" class="quote-markup"&gt;[quote]&lt;/span&gt;&lt;div unselectable="on" class="if-quote-header" contenteditable="false"&gt;&lt;div unselectable="on" class="if-quote-toggle-wrapper"&gt;&lt;a class="if-quote-toggle quote-link" href="#" data-id="33727" title=" "&gt;&amp;nbsp;&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;&lt;span unselectable="on" class="quote-markup"&gt;[b]&lt;/span&gt;lukasg - 1/24/2022&lt;span unselectable="on" class="quote-markup"&gt;[/b]&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;&lt;div class="if-quote-message if-quote-message-33727"&gt;&lt;div class="if-quote-message-margin" contenteditable="true"&gt;Hi All,&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;I am new to Inquisit and in the process of programming an illusory conjunction task. The paradigm involves the random presentation of three coloured letters flanked by two digits (see image: &lt;img src="../Uploads/Images/3a8544c1-ef9c-497f-9d66-8a99.png" data-download-url="../Uploads/Images/856d6ab2-da7a-4888-b4b9-5288.png" id="if_insertedNode_1643033547775"&gt;). The letters are sampled from a target-population (e.g., X or N) and a distractor population (e.g., HSTO). On a given trial, the letters should be distinct in colour and letter. I am struggling to implement this characteristic in Inquisit and would greatly appreciate your help.&amp;nbsp;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;Since Inquisit seems unable to present separate text-items in combination or a text-element with different colours, I have switched to images and defined them as follows:&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;[code]&amp;lt;item targets&amp;gt;&lt;br/&gt;/1 = "Stimuli\nblue.png"&lt;br/&gt;/2 = "Stimuli\ngreen.png"&lt;br/&gt;...&lt;br/&gt;&amp;lt;/item&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;item distractors&amp;gt;&lt;br/&gt;/1 = "Stimuli\oblue.png"&lt;br/&gt;/2 = "Stimuli\ogreen.png"&lt;br/&gt;...&lt;br/&gt;&amp;lt;/item&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;list xpos&amp;gt;&lt;br/&gt;/items = (35%,50%,65%)&lt;br/&gt;/ selectionrate = always&lt;br/&gt;/ resetinterval = 0&lt;br/&gt;&amp;lt;/list&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;list target&amp;gt;&lt;br/&gt;/ items = (1,2,3,4,5,6)&lt;br/&gt;/ replace = false&lt;br/&gt;/ selectionrate = trial&lt;br/&gt;/ resetinterval = 0&lt;br/&gt;&amp;lt;/list&amp;gt;[/code]&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;Using this code, the pictures are sampled via values determined at the start of each trial (with ontrialstart), which looks like the following:&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;[code]&amp;lt;picture target&amp;gt;&lt;br/&gt;/ items = letters&lt;br/&gt;/ select = list.target.nextvalue&lt;br/&gt;/ erase = false&lt;br/&gt;/ position = (list.xpos.nextvalue, 50%)&lt;br/&gt;&amp;lt;/picture&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;picture distr1&amp;gt;&lt;br/&gt;/ items = distractors&lt;br/&gt;/ select = list.distractor1.nextvalue&lt;br/&gt;/ erase = false&lt;br/&gt;/ position = (list.xpos.nextvalue, 50%)&lt;br/&gt;&amp;lt;/picture&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;picture distr2&amp;gt;&lt;br/&gt;/ items = distractors&lt;br/&gt;/ select = list.distractor2.nextvalue&lt;br/&gt;/ erase = false&lt;br/&gt;/ position = (list.xpos.nextvalue, 50%)&lt;br/&gt;&amp;lt;/picture&amp;gt;[/code]&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;The following if-functions are thought to limit the possible distractor space depending on the characteristics of the already selected stimuli. In theory that is, as the if-functions appear not to work as intended. Trials frequently feature stimuli with the same letter or colour. I hope the above code-chunks are sufficient, if not, please see the attached file with the entire script. Thanks in advance for your help!&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;All the best,&lt;br/&gt;Lukas&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&lt;a class="if-quote-goto quote-link" href="#" data-id="33727"&gt;&lt;span class="goto"&gt;&lt;/span&gt;&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;&lt;/div&gt;&lt;span unselectable="on" class="quote-markup"&gt;[/quote]&lt;/span&gt;&lt;/blockquote&gt;&lt;br/&gt;This is trial-code, intended to update the values to sample the picture stimuli:&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;[code]&amp;lt;trial trial200&amp;gt;&lt;br/&gt;/ ontrialbegin = [&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;values.selectTarget = list.target.nextvalue;&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;values.currentTarget = values.selectTarget;&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;if(values.selectTarget.currentvalue == 1 || values.selectTarget.currentvalue == 7){&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;values.targetColor = "blue"&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;} elese if (values.selectTarget.currentvalue == 3 || values.selectTarget.currentvalue == 9){&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;values.targetColor = "green"&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;} else if (values.selectTarget.currentvalue == 6 || values.selectTarget.currentvalue == 12){&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;values.targetColor = "red"&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;}&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;list.xpos.reset();&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;picture.target.hposition = list.xpos.nextvalue;&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;picture.distr1.hposition = list.xpos.nextvalue;&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;picture.distr2.hposition = list.xpos.nextvalue;&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;//TARGET - SELECTION OF 1st DISTR&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;if(picture.target.currentvalue == list.targetBlue){&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;values.selectDistr1 == list.distr1bl.nextvalue&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;} else if (picture.target.currentvalue == list.targetGreen){&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;values.selectDistr1 == list.distr1gr.nextvalue&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;} else if (picture.target.currentvalue == list.targetRed){&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;values.selectDistr1 == list.distr1re.nextvalue&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;}&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;//BLUE TARGET - SELECTION OF 2nd DISTR&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;if(picture.target.currentvalue == list.targetBlue &amp;amp;&amp;amp; values.selectDistr1 == list.distr1Green){&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;values.selectDistr2 == list.distr2blgr.nextvalue&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;} else if (picture.target.currentvalue == list.targetBlue &amp;amp;&amp;amp; values.selectDistr1 == list.distr1Red){&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;values.selectDistr2 == list.distr2blre.nextvalue&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;}&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;//GREEN TARGET - SELECTION OF 2nd DISTR&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;if(picture.target.currentvalue == list.targetGreen &amp;amp;&amp;amp; values.selectDistr1 == list.distr1Blue){&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;values.selectDistr2 == list.distr2blgr.nextvalue&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;} else if (picture.target.currentvalue == list.targetGreen &amp;amp;&amp;amp; values.selectDistr1 == list.distr1Red){&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;values.selectDistr2 == list.distr2grre.nextvalue&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;} &lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;//RED TARGET - SELECTION OF 2nd DISTR&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;if(picture.target.currentvalue == list.targetRed &amp;amp;&amp;amp; values.selectDistr1 == list.distr1Blue){&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;values.selectDistr2 == list.distr2blre.nextvalue&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;} else if (picture.target.currentvalue == list.targetRed &amp;amp;&amp;amp; values.selectDistr1 == list.distr1Green){&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;values.selectDistr2 == list.distr2grre.nextvalue&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;}&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&lt;br/&gt;]&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;/ response = timeout(parameters.responseWindow)&lt;br/&gt;/ validresponse = (parameters.blueKey, parameters.greenKey, parameters.redKey)&lt;br/&gt;/ iscorrectresponse = [&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;return (&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;(values.currentTarget == 1 &amp;amp;&amp;amp; trial.trial200.responsetext == parameters.blueKey) ||&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;(values.currentTarget == 7 &amp;amp;&amp;amp; trial.trial200.responsetext == parameters.blueKey) ||&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;(values.currentTarget == 3 &amp;amp;&amp;amp; trial.trial200.responsetext == parameters.greenKey) ||&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;(values.currentTarget == 9 &amp;amp;&amp;amp; trial.trial200.responsetext == parameters.greenKey) ||&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;(values.currentTarget == 6 &amp;amp;&amp;amp; trial.trial200.responsetext == parameters.redKey) ||&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;(values.currentTarget == 12 &amp;amp;&amp;amp; trial.trial200.responsetext == parameters.redKey))&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;]&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&lt;br/&gt;/ stimulustimes = [0 = text.fixation;250 = picture.target, picture.distr1, picture.distr2; 1000 = shape.eraser; 1001 = picture.noisemask; 1501 = shape.eraser]&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;/ ontrialend = [&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;//reset(list.distr1bl); reset(list.distr1gr); reset(list.distr1re);&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;//reset(list.distr2blgr); reset(list.distr2blre); reset(list.distr2grre);&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;//reset(list.xpos); reset(values.)&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;values.selectDistr1 = 0;&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;values.selectDistr2 = 0 &lt;br/&gt;&lt;br/&gt;]&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;/trial&amp;gt;[/code]&lt;br/&gt;&lt;a class="if-quote-goto quote-link" href="#" data-id="33728"&gt;&lt;span class="goto"&gt;&lt;/span&gt;&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;&lt;/div&gt;&lt;span unselectable="on" class="quote-markup"&gt;[/quote]&lt;/span&gt;&lt;/blockquote&gt;&lt;br/&gt;&amp;gt; Since Inquisit seems unable to present separate text-items in combination or a text-element with different colours&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;What makes you think that?</description><pubDate>Mon, 24 Jan 2022 14:18:13 GMT</pubDate><dc:creator>Dave</dc:creator></item><item><title>RE: Random presentation of coloured letters</title><link>https://forums.millisecond.com/Topic33728.aspx</link><description>&lt;blockquote data-id="33727" class="if-quote-wrapper" unselectable="on" data-guid="1643033663903" contenteditable="false" id="if_insertedNode_1643033662427"&gt;&lt;a class="quote-para" unselectable="on" style="display: none;" href="#" data-id="33727" title="Move Cursor Below" contenteditable="false"&gt;&lt;span unselectable="on"&gt;+&lt;/span&gt;&lt;/a&gt;&lt;a class="quote-delete" unselectable="on" style="display: none;" href="#" data-id="33727" title="Delete Quote" contenteditable="false"&gt;&lt;span unselectable="on"&gt;x&lt;/span&gt;&lt;/a&gt;&lt;span unselectable="on" class="quote-markup"&gt;[quote]&lt;/span&gt;&lt;div unselectable="on" class="if-quote-header" contenteditable="false"&gt;&lt;div unselectable="on" class="if-quote-toggle-wrapper"&gt;&lt;a class="if-quote-toggle quote-link" href="#" data-id="33727" title=" "&gt;&amp;nbsp;&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;&lt;span unselectable="on" class="quote-markup"&gt;[b]&lt;/span&gt;lukasg - 1/24/2022&lt;span unselectable="on" class="quote-markup"&gt;[/b]&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;&lt;div class="if-quote-message if-quote-message-33727"&gt;&lt;div class="if-quote-message-margin" contenteditable="true"&gt;Hi All,&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;I am new to Inquisit and in the process of programming an illusory conjunction task. The paradigm involves the random presentation of three coloured letters flanked by two digits (see image: &lt;img src="../Uploads/Images/3a8544c1-ef9c-497f-9d66-8a99.png" data-download-url="../Uploads/Images/856d6ab2-da7a-4888-b4b9-5288.png" id="if_insertedNode_1643033547775"&gt;). The letters are sampled from a target-population (e.g., X or N) and a distractor population (e.g., HSTO). On a given trial, the letters should be distinct in colour and letter. I am struggling to implement this characteristic in Inquisit and would greatly appreciate your help.&amp;nbsp;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;Since Inquisit seems unable to present separate text-items in combination or a text-element with different colours, I have switched to images and defined them as follows:&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;[code]&amp;lt;item targets&amp;gt;&lt;br/&gt;/1 = "Stimuli\nblue.png"&lt;br/&gt;/2 = "Stimuli\ngreen.png"&lt;br/&gt;...&lt;br/&gt;&amp;lt;/item&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;item distractors&amp;gt;&lt;br/&gt;/1 = "Stimuli\oblue.png"&lt;br/&gt;/2 = "Stimuli\ogreen.png"&lt;br/&gt;...&lt;br/&gt;&amp;lt;/item&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;list xpos&amp;gt;&lt;br/&gt;/items = (35%,50%,65%)&lt;br/&gt;/ selectionrate = always&lt;br/&gt;/ resetinterval = 0&lt;br/&gt;&amp;lt;/list&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;list target&amp;gt;&lt;br/&gt;/ items = (1,2,3,4,5,6)&lt;br/&gt;/ replace = false&lt;br/&gt;/ selectionrate = trial&lt;br/&gt;/ resetinterval = 0&lt;br/&gt;&amp;lt;/list&amp;gt;[/code]&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;Using this code, the pictures are sampled via values determined at the start of each trial (with ontrialstart), which looks like the following:&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;[code]&amp;lt;picture target&amp;gt;&lt;br/&gt;/ items = letters&lt;br/&gt;/ select = list.target.nextvalue&lt;br/&gt;/ erase = false&lt;br/&gt;/ position = (list.xpos.nextvalue, 50%)&lt;br/&gt;&amp;lt;/picture&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;picture distr1&amp;gt;&lt;br/&gt;/ items = distractors&lt;br/&gt;/ select = list.distractor1.nextvalue&lt;br/&gt;/ erase = false&lt;br/&gt;/ position = (list.xpos.nextvalue, 50%)&lt;br/&gt;&amp;lt;/picture&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;picture distr2&amp;gt;&lt;br/&gt;/ items = distractors&lt;br/&gt;/ select = list.distractor2.nextvalue&lt;br/&gt;/ erase = false&lt;br/&gt;/ position = (list.xpos.nextvalue, 50%)&lt;br/&gt;&amp;lt;/picture&amp;gt;[/code]&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;The following if-functions are thought to limit the possible distractor space depending on the characteristics of the already selected stimuli. In theory that is, as the if-functions appear not to work as intended. Trials frequently feature stimuli with the same letter or colour. I hope the above code-chunks are sufficient, if not, please see the attached file with the entire script. Thanks in advance for your help!&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;All the best,&lt;br/&gt;Lukas&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&lt;a class="if-quote-goto quote-link" href="#" data-id="33727"&gt;&lt;span class="goto"&gt;&lt;/span&gt;&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;&lt;/div&gt;&lt;span unselectable="on" class="quote-markup"&gt;[/quote]&lt;/span&gt;&lt;/blockquote&gt;&lt;br/&gt;This is trial-code, intended to update the values to sample the picture stimuli:&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;[code]&amp;lt;trial trial200&amp;gt;&lt;br/&gt;/ ontrialbegin = [&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;values.selectTarget = list.target.nextvalue;&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;values.currentTarget = values.selectTarget;&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;if(values.selectTarget.currentvalue == 1 || values.selectTarget.currentvalue == 7){&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;values.targetColor = "blue"&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;} elese if (values.selectTarget.currentvalue == 3 || values.selectTarget.currentvalue == 9){&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;values.targetColor = "green"&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;} else if (values.selectTarget.currentvalue == 6 || values.selectTarget.currentvalue == 12){&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;values.targetColor = "red"&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;}&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;list.xpos.reset();&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;picture.target.hposition = list.xpos.nextvalue;&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;picture.distr1.hposition = list.xpos.nextvalue;&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;picture.distr2.hposition = list.xpos.nextvalue;&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;//TARGET - SELECTION OF 1st DISTR&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;if(picture.target.currentvalue == list.targetBlue){&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;values.selectDistr1 == list.distr1bl.nextvalue&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;} else if (picture.target.currentvalue == list.targetGreen){&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;values.selectDistr1 == list.distr1gr.nextvalue&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;} else if (picture.target.currentvalue == list.targetRed){&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;values.selectDistr1 == list.distr1re.nextvalue&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;}&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;//BLUE TARGET - SELECTION OF 2nd DISTR&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;if(picture.target.currentvalue == list.targetBlue &amp;amp;&amp;amp; values.selectDistr1 == list.distr1Green){&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;values.selectDistr2 == list.distr2blgr.nextvalue&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;} else if (picture.target.currentvalue == list.targetBlue &amp;amp;&amp;amp; values.selectDistr1 == list.distr1Red){&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;values.selectDistr2 == list.distr2blre.nextvalue&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;}&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;//GREEN TARGET - SELECTION OF 2nd DISTR&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;if(picture.target.currentvalue == list.targetGreen &amp;amp;&amp;amp; values.selectDistr1 == list.distr1Blue){&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;values.selectDistr2 == list.distr2blgr.nextvalue&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;} else if (picture.target.currentvalue == list.targetGreen &amp;amp;&amp;amp; values.selectDistr1 == list.distr1Red){&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;values.selectDistr2 == list.distr2grre.nextvalue&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;} &lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;//RED TARGET - SELECTION OF 2nd DISTR&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;if(picture.target.currentvalue == list.targetRed &amp;amp;&amp;amp; values.selectDistr1 == list.distr1Blue){&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;values.selectDistr2 == list.distr2blre.nextvalue&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;} else if (picture.target.currentvalue == list.targetRed &amp;amp;&amp;amp; values.selectDistr1 == list.distr1Green){&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;values.selectDistr2 == list.distr2grre.nextvalue&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;}&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&lt;br/&gt;]&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;/ response = timeout(parameters.responseWindow)&lt;br/&gt;/ validresponse = (parameters.blueKey, parameters.greenKey, parameters.redKey)&lt;br/&gt;/ iscorrectresponse = [&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;return (&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;(values.currentTarget == 1 &amp;amp;&amp;amp; trial.trial200.responsetext == parameters.blueKey) ||&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;(values.currentTarget == 7 &amp;amp;&amp;amp; trial.trial200.responsetext == parameters.blueKey) ||&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;(values.currentTarget == 3 &amp;amp;&amp;amp; trial.trial200.responsetext == parameters.greenKey) ||&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;(values.currentTarget == 9 &amp;amp;&amp;amp; trial.trial200.responsetext == parameters.greenKey) ||&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;(values.currentTarget == 6 &amp;amp;&amp;amp; trial.trial200.responsetext == parameters.redKey) ||&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;(values.currentTarget == 12 &amp;amp;&amp;amp; trial.trial200.responsetext == parameters.redKey))&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;]&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&lt;br/&gt;/ stimulustimes = [0 = text.fixation;250 = picture.target, picture.distr1, picture.distr2; 1000 = shape.eraser; 1001 = picture.noisemask; 1501 = shape.eraser]&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;/ ontrialend = [&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;//reset(list.distr1bl); reset(list.distr1gr); reset(list.distr1re);&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;//reset(list.distr2blgr); reset(list.distr2blre); reset(list.distr2grre);&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;//reset(list.xpos); reset(values.)&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;values.selectDistr1 = 0;&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;values.selectDistr2 = 0 &lt;br/&gt;&lt;br/&gt;]&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;/trial&amp;gt;[/code]&lt;br/&gt;</description><pubDate>Mon, 24 Jan 2022 14:15:24 GMT</pubDate><dc:creator>lukasg</dc:creator></item></channel></rss>