﻿<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?><rss version="2.0" xmlns:dc="http://purl.org/dc/elements/1.1/"><channel><title>Millisecond Forums » Millisecond Forums » Inquisit 6  » ending practice trails early</title><generator>InstantForum 2017-1 Final</generator><description>Millisecond Forums</description><link>https://forums.millisecond.com/</link><webMaster>Millisecond Forums</webMaster><lastBuildDate>Sun, 05 Apr 2026 20:58:12 GMT</lastBuildDate><ttl>20</ttl><item><title>ending practice trails early</title><link>https://forums.millisecond.com/Topic34814.aspx</link><description>Hi, I have been asked to tweak my script so that the practice trials end if the participant responds to 8 out of the last 10 trials correctly.&amp;nbsp;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;This is probably super easy but I cant seem to figure it out. &lt;br/&gt;Any help greatly appreciated. &lt;br/&gt;Thanks &lt;br/&gt;Peter</description><pubDate>Fri, 07 Oct 2022 23:58:17 GMT</pubDate><dc:creator>peter</dc:creator></item><item><title>RE: ending practice trails early</title><link>https://forums.millisecond.com/Topic34823.aspx</link><description>&lt;blockquote data-id="34818" class="if-quote-wrapper" unselectable="on" data-guid="1665187000437" contenteditable="false" id="if_insertedNode_1665186999100"&gt;&lt;a class="quote-para" unselectable="on" style="display: none;" href="#" data-id="34818" title="Move Cursor Below" contenteditable="false"&gt;&lt;span unselectable="on"&gt;+&lt;/span&gt;&lt;/a&gt;&lt;a class="quote-delete" unselectable="on" style="display: none;" href="#" data-id="34818" title="Delete Quote" contenteditable="false"&gt;&lt;span unselectable="on"&gt;x&lt;/span&gt;&lt;/a&gt;&lt;span unselectable="on" class="quote-markup"&gt;[quote]&lt;/span&gt;&lt;div unselectable="on" class="if-quote-header" contenteditable="false"&gt;&lt;div unselectable="on" class="if-quote-toggle-wrapper"&gt;&lt;a class="if-quote-toggle quote-link" href="#" data-id="34818" title=" "&gt;&amp;nbsp;&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;&lt;span unselectable="on" class="quote-markup"&gt;[b]&lt;/span&gt;Dave - 10/7/2022&lt;span unselectable="on" class="quote-markup"&gt;[/b]&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;&lt;div class="if-quote-message if-quote-message-34818"&gt;&lt;div class="if-quote-message-margin" contenteditable="true"&gt;&lt;blockquote data-id="34817" class="if-quote-wrapper" unselectable="on" data-guid="1665187000437" id="if_insertedNode_1665152760753" contenteditable="false"&gt;&lt;a class="quote-para" unselectable="on" style="display: none;" href="#" data-id="34817" title="Move Cursor Below" contenteditable="false"&gt;&lt;span unselectable="on"&gt;+&lt;/span&gt;&lt;/a&gt;&lt;a class="quote-delete" unselectable="on" style="display: none;" href="#" data-id="34817" title="Delete Quote" contenteditable="false"&gt;&lt;span unselectable="on"&gt;x&lt;/span&gt;&lt;/a&gt;&lt;span unselectable="on" class="quote-markup"&gt;[quote]&lt;/span&gt;&lt;div unselectable="on" class="if-quote-header" contenteditable="false"&gt;&lt;div unselectable="on" class="if-quote-toggle-wrapper"&gt;&lt;a class="if-quote-toggle quote-link" href="#" data-id="34817" title=" "&gt;&amp;nbsp;&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;&lt;span unselectable="on" class="quote-markup"&gt;[b]&lt;/span&gt;Dave - 10/7/2022&lt;span unselectable="on" class="quote-markup"&gt;[/b]&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;&lt;div class="if-quote-message if-quote-message-34817"&gt;&lt;div class="if-quote-message-margin" contenteditable="true"&gt;&lt;blockquote data-id="34814" class="if-quote-wrapper" unselectable="on" data-guid="1665187000437" id="if_insertedNode_1665151448965" contenteditable="false"&gt;&lt;a class="quote-para" unselectable="on" style="display: none;" href="#" data-id="34814" title="Move Cursor Below" contenteditable="false"&gt;&lt;span unselectable="on"&gt;+&lt;/span&gt;&lt;/a&gt;&lt;a class="quote-delete" unselectable="on" style="display: none;" href="#" data-id="34814" title="Delete Quote" contenteditable="false"&gt;&lt;span unselectable="on"&gt;x&lt;/span&gt;&lt;/a&gt;&lt;span unselectable="on" class="quote-markup"&gt;[quote]&lt;/span&gt;&lt;div unselectable="on" class="if-quote-header" contenteditable="false"&gt;&lt;div unselectable="on" class="if-quote-toggle-wrapper"&gt;&lt;a class="if-quote-toggle quote-link" href="#" data-id="34814" title=" "&gt;&amp;nbsp;&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;&lt;span unselectable="on" class="quote-markup"&gt;[b]&lt;/span&gt;peter - 10/7/2022&lt;span unselectable="on" class="quote-markup"&gt;[/b]&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;&lt;div class="if-quote-message if-quote-message-34814"&gt;&lt;div class="if-quote-message-margin" contenteditable="true"&gt;Hi, I have been asked to tweak my script so that the practice trials end if the participant responds to 8 out of the last 10 trials correctly.&amp;nbsp;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;This is probably super easy but I cant seem to figure it out. &lt;br/&gt;Any help greatly appreciated. &lt;br/&gt;Thanks &lt;br/&gt;Peter&lt;a class="if-quote-goto quote-link" href="#" data-id="34814"&gt;&lt;span class="goto"&gt;&lt;/span&gt;&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;&lt;/div&gt;&lt;span unselectable="on" class="quote-markup"&gt;[/quote]&lt;/span&gt;&lt;/blockquote&gt;&lt;br/&gt;If you want an answer, you need to provide your script. Nobody can tell you how to tweak it otherwise.&lt;a class="if-quote-goto quote-link" href="#" data-id="34817"&gt;&lt;span class="goto"&gt;&lt;/span&gt;&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;&lt;/div&gt;&lt;span unselectable="on" class="quote-markup"&gt;[/quote]&lt;/span&gt;&lt;/blockquote&gt;&lt;br/&gt;Here's a generic example:&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;[code]&amp;lt;list practice_acc&amp;gt;&lt;br/&gt;/ items = (0,0,0,0,0,0,0,0,0,0)&lt;br/&gt;&amp;lt;/list&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;expressions&amp;gt;&lt;br/&gt;/ ncorr_last_10 = {&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;list.practice_acc.item(1) + list.practice_acc.item(2) + list.practice_acc.item(3) + list.practice_acc.item(4) + list.practice_acc.item(5) + &lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;list.practice_acc.item(6) + list.practice_acc.item(7) + list.practice_acc.item(8) + list.practice_acc.item(9) + list.practice_acc.item(10)&lt;br/&gt;};&lt;br/&gt;&amp;lt;/expressions&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;expt&amp;gt;&lt;br/&gt;/ blocks = [1=practiceblock]&lt;br/&gt;&amp;lt;/expt&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;block practiceblock&amp;gt;&lt;br/&gt;/ stop = [&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;expressions.ncorr_last_10 &amp;gt;= 8;&lt;br/&gt;]&lt;br/&gt;/ trials = [1-100 = practicetrial]&lt;br/&gt;&amp;lt;/block&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;trial practicetrial&amp;gt;&lt;br/&gt;/ ontrialend = [&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;list.practice_acc.insertitem(trial.practicetrial.correct, 1);&lt;br/&gt;]&lt;br/&gt;/ stimulusframes = [1=practicetext, info]&lt;br/&gt;/ validresponse = ("a", "b")&lt;br/&gt;/ correctresponse = ("a")&lt;br/&gt;&amp;lt;/trial&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;text practicetext&amp;gt;&lt;br/&gt;/ items = ("Press 'A' or 'B'&lt;br/&gt;(A = correct; B = wrong)")&lt;br/&gt;/ size = (80%, 20%)&lt;br/&gt;&amp;lt;/text&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;text info&amp;gt;&lt;br/&gt;/ items = ("&amp;lt;%expressions.ncorr_last_10%&amp;gt; out of the last 10 trials correct")&lt;br/&gt;/ position = (50%, 10%)&lt;br/&gt;&amp;lt;/text&amp;gt;[/code]&lt;br/&gt;&lt;a class="if-quote-goto quote-link" href="#" data-id="34818"&gt;&lt;span class="goto"&gt;&lt;/span&gt;&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;&lt;/div&gt;&lt;span unselectable="on" class="quote-markup"&gt;[/quote]&lt;/span&gt;&lt;/blockquote&gt;&lt;br/&gt;That works perfectly, thanks as always for your excellent help!&lt;br/&gt;Much appreciated &lt;br/&gt;Peter</description><pubDate>Fri, 07 Oct 2022 23:58:17 GMT</pubDate><dc:creator>peter</dc:creator></item><item><title>RE: ending practice trails early</title><link>https://forums.millisecond.com/Topic34818.aspx</link><description>&lt;blockquote data-id="34817" class="if-quote-wrapper" unselectable="on" data-guid="1665152762234" id="if_insertedNode_1665152760753" contenteditable="false"&gt;&lt;a class="quote-para" unselectable="on" style="display: none;" href="#" data-id="34817" title="Move Cursor Below" contenteditable="false"&gt;&lt;span unselectable="on"&gt;+&lt;/span&gt;&lt;/a&gt;&lt;a class="quote-delete" unselectable="on" style="display: none;" href="#" data-id="34817" title="Delete Quote" contenteditable="false"&gt;&lt;span unselectable="on"&gt;x&lt;/span&gt;&lt;/a&gt;&lt;span unselectable="on" class="quote-markup"&gt;[quote]&lt;/span&gt;&lt;div unselectable="on" class="if-quote-header" contenteditable="false"&gt;&lt;div unselectable="on" class="if-quote-toggle-wrapper"&gt;&lt;a class="if-quote-toggle quote-link" href="#" data-id="34817" title=" "&gt;&amp;nbsp;&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;&lt;span unselectable="on" class="quote-markup"&gt;[b]&lt;/span&gt;Dave - 10/7/2022&lt;span unselectable="on" class="quote-markup"&gt;[/b]&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;&lt;div class="if-quote-message if-quote-message-34817"&gt;&lt;div class="if-quote-message-margin" contenteditable="true"&gt;&lt;blockquote data-id="34814" class="if-quote-wrapper" unselectable="on" data-guid="1665152762234" id="if_insertedNode_1665151448965" contenteditable="false"&gt;&lt;a class="quote-para" unselectable="on" style="display: none;" href="#" data-id="34814" title="Move Cursor Below" contenteditable="false"&gt;&lt;span unselectable="on"&gt;+&lt;/span&gt;&lt;/a&gt;&lt;a class="quote-delete" unselectable="on" style="display: none;" href="#" data-id="34814" title="Delete Quote" contenteditable="false"&gt;&lt;span unselectable="on"&gt;x&lt;/span&gt;&lt;/a&gt;&lt;span unselectable="on" class="quote-markup"&gt;[quote]&lt;/span&gt;&lt;div unselectable="on" class="if-quote-header" contenteditable="false"&gt;&lt;div unselectable="on" class="if-quote-toggle-wrapper"&gt;&lt;a class="if-quote-toggle quote-link" href="#" data-id="34814" title=" "&gt;&amp;nbsp;&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;&lt;span unselectable="on" class="quote-markup"&gt;[b]&lt;/span&gt;peter - 10/7/2022&lt;span unselectable="on" class="quote-markup"&gt;[/b]&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;&lt;div class="if-quote-message if-quote-message-34814"&gt;&lt;div class="if-quote-message-margin" contenteditable="true"&gt;Hi, I have been asked to tweak my script so that the practice trials end if the participant responds to 8 out of the last 10 trials correctly.&amp;nbsp;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;This is probably super easy but I cant seem to figure it out. &lt;br/&gt;Any help greatly appreciated. &lt;br/&gt;Thanks &lt;br/&gt;Peter&lt;a class="if-quote-goto quote-link" href="#" data-id="34814"&gt;&lt;span class="goto"&gt;&lt;/span&gt;&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;&lt;/div&gt;&lt;span unselectable="on" class="quote-markup"&gt;[/quote]&lt;/span&gt;&lt;/blockquote&gt;&lt;br/&gt;If you want an answer, you need to provide your script. Nobody can tell you how to tweak it otherwise.&lt;a class="if-quote-goto quote-link" href="#" data-id="34817"&gt;&lt;span class="goto"&gt;&lt;/span&gt;&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;&lt;/div&gt;&lt;span unselectable="on" class="quote-markup"&gt;[/quote]&lt;/span&gt;&lt;/blockquote&gt;&lt;br/&gt;Here's a generic example:&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;[code]&amp;lt;list practice_acc&amp;gt;&lt;br/&gt;/ items = (0,0,0,0,0,0,0,0,0,0)&lt;br/&gt;&amp;lt;/list&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;expressions&amp;gt;&lt;br/&gt;/ ncorr_last_10 = {&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;list.practice_acc.item(1) + list.practice_acc.item(2) + list.practice_acc.item(3) + list.practice_acc.item(4) + list.practice_acc.item(5) + &lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;list.practice_acc.item(6) + list.practice_acc.item(7) + list.practice_acc.item(8) + list.practice_acc.item(9) + list.practice_acc.item(10)&lt;br/&gt;};&lt;br/&gt;&amp;lt;/expressions&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;expt&amp;gt;&lt;br/&gt;/ blocks = [1=practiceblock]&lt;br/&gt;&amp;lt;/expt&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;block practiceblock&amp;gt;&lt;br/&gt;/ stop = [&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;expressions.ncorr_last_10 &amp;gt;= 8;&lt;br/&gt;]&lt;br/&gt;/ trials = [1-100 = practicetrial]&lt;br/&gt;&amp;lt;/block&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;trial practicetrial&amp;gt;&lt;br/&gt;/ ontrialend = [&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;list.practice_acc.insertitem(trial.practicetrial.correct, 1);&lt;br/&gt;]&lt;br/&gt;/ stimulusframes = [1=practicetext, info]&lt;br/&gt;/ validresponse = ("a", "b")&lt;br/&gt;/ correctresponse = ("a")&lt;br/&gt;&amp;lt;/trial&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;text practicetext&amp;gt;&lt;br/&gt;/ items = ("Press 'A' or 'B'&lt;br/&gt;(A = correct; B = wrong)")&lt;br/&gt;/ size = (80%, 20%)&lt;br/&gt;&amp;lt;/text&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;text info&amp;gt;&lt;br/&gt;/ items = ("&amp;lt;%expressions.ncorr_last_10%&amp;gt; out of the last 10 trials correct")&lt;br/&gt;/ position = (50%, 10%)&lt;br/&gt;&amp;lt;/text&amp;gt;[/code]&lt;br/&gt;</description><pubDate>Fri, 07 Oct 2022 14:35:07 GMT</pubDate><dc:creator>Dave</dc:creator></item><item><title>RE: ending practice trails early</title><link>https://forums.millisecond.com/Topic34817.aspx</link><description>&lt;blockquote data-id="34814" class="if-quote-wrapper" unselectable="on" data-guid="1665151449938" id="if_insertedNode_1665151448965" contenteditable="false"&gt;&lt;a class="quote-para" unselectable="on" style="display: none;" href="#" data-id="34814" title="Move Cursor Below" contenteditable="false"&gt;&lt;span unselectable="on"&gt;+&lt;/span&gt;&lt;/a&gt;&lt;a class="quote-delete" unselectable="on" style="display: none;" href="#" data-id="34814" title="Delete Quote" contenteditable="false"&gt;&lt;span unselectable="on"&gt;x&lt;/span&gt;&lt;/a&gt;&lt;span unselectable="on" class="quote-markup"&gt;[quote]&lt;/span&gt;&lt;div unselectable="on" class="if-quote-header" contenteditable="false"&gt;&lt;div unselectable="on" class="if-quote-toggle-wrapper"&gt;&lt;a class="if-quote-toggle quote-link" href="#" data-id="34814" title=" "&gt;&amp;nbsp;&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;&lt;span unselectable="on" class="quote-markup"&gt;[b]&lt;/span&gt;peter - 10/7/2022&lt;span unselectable="on" class="quote-markup"&gt;[/b]&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;&lt;div class="if-quote-message if-quote-message-34814"&gt;&lt;div class="if-quote-message-margin" contenteditable="true"&gt;Hi, I have been asked to tweak my script so that the practice trials end if the participant responds to 8 out of the last 10 trials correctly.&amp;nbsp;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;This is probably super easy but I cant seem to figure it out. &lt;br/&gt;Any help greatly appreciated. &lt;br/&gt;Thanks &lt;br/&gt;Peter&lt;a class="if-quote-goto quote-link" href="#" data-id="34814"&gt;&lt;span class="goto"&gt;&lt;/span&gt;&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;&lt;/div&gt;&lt;span unselectable="on" class="quote-markup"&gt;[/quote]&lt;/span&gt;&lt;/blockquote&gt;&lt;br/&gt;If you want an answer, you need to provide your script. Nobody can tell you how to tweak it otherwise.</description><pubDate>Fri, 07 Oct 2022 14:06:11 GMT</pubDate><dc:creator>Dave</dc:creator></item></channel></rss>