﻿<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?><rss version="2.0" xmlns:dc="http://purl.org/dc/elements/1.1/"><channel><title>Millisecond Forums » Millisecond Forums » Inquisit 5  » Checkboxes response feeds into dropdown options</title><generator>InstantForum 2017-1 Final</generator><description>Millisecond Forums</description><link>https://forums.millisecond.com/</link><webMaster>Millisecond Forums</webMaster><lastBuildDate>Tue, 14 Apr 2026 08:20:33 GMT</lastBuildDate><ttl>20</ttl><item><title>Checkboxes response feeds into dropdown options</title><link>https://forums.millisecond.com/Topic36158.aspx</link><description>Hi Dave,&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;Hope you're well.&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;Is there a way for the options chosen in a checkbox to feed into the options presented in a dropdown? I want subject's to choose 5 activities from a list of 10 and then rank the 5 they have chosen if there is another way to do it apart from using dropdown that would also be great&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;any help would be appreciated&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;thanks&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;Jack</description><pubDate>Fri, 26 Apr 2024 08:53:27 GMT</pubDate><dc:creator>JDYates</dc:creator></item><item><title>RE: Checkboxes response feeds into dropdown options</title><link>https://forums.millisecond.com/Topic36163.aspx</link><description>&lt;blockquote data-id="36159" class="if-quote-wrapper" unselectable="on" data-guid="1714121598410" contenteditable="false" id="if_insertedNode_1714121597683"&gt;&lt;a class="quote-para" unselectable="on" style="display: none;" href="#" data-id="36159" title="Move Cursor Below" contenteditable="false"&gt;&lt;span unselectable="on"&gt;+&lt;/span&gt;&lt;/a&gt;&lt;a class="quote-delete" unselectable="on" style="display: none;" href="#" data-id="36159" title="Delete Quote" contenteditable="false"&gt;&lt;span unselectable="on"&gt;x&lt;/span&gt;&lt;/a&gt;&lt;span unselectable="on" class="quote-markup"&gt;[quote]&lt;/span&gt;&lt;div unselectable="on" class="if-quote-header" contenteditable="false"&gt;&lt;div unselectable="on" class="if-quote-toggle-wrapper"&gt;&lt;a class="if-quote-toggle quote-link" href="#" data-id="36159" title=" "&gt;&amp;nbsp;&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;&lt;span unselectable="on" class="quote-markup"&gt;[b]&lt;/span&gt;Dave - 4/25/2024&lt;span unselectable="on" class="quote-markup"&gt;[/b]&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;&lt;div class="if-quote-message if-quote-message-36159"&gt;&lt;div class="if-quote-message-margin" contenteditable="true"&gt;&lt;blockquote data-id="36158" class="if-quote-wrapper" unselectable="on" data-guid="1714121598410" contenteditable="false" id="if_insertedNode_1714059708757"&gt;&lt;a class="quote-para" unselectable="on" style="display: none;" href="#" data-id="36158" title="Move Cursor Below" contenteditable="false"&gt;&lt;span unselectable="on"&gt;+&lt;/span&gt;&lt;/a&gt;&lt;a class="quote-delete" unselectable="on" style="display: none;" href="#" data-id="36158" title="Delete Quote" contenteditable="false"&gt;&lt;span unselectable="on"&gt;x&lt;/span&gt;&lt;/a&gt;&lt;span unselectable="on" class="quote-markup"&gt;[quote]&lt;/span&gt;&lt;div unselectable="on" class="if-quote-header" contenteditable="false"&gt;&lt;div unselectable="on" class="if-quote-toggle-wrapper"&gt;&lt;a class="if-quote-toggle quote-link" href="#" data-id="36158" title=" "&gt;&amp;nbsp;&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;&lt;span unselectable="on" class="quote-markup"&gt;[b]&lt;/span&gt;JDYates - 4/25/2024&lt;span unselectable="on" class="quote-markup"&gt;[/b]&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;&lt;div class="if-quote-message if-quote-message-36158"&gt;&lt;div class="if-quote-message-margin" contenteditable="true"&gt;Hi Dave,&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;Hope you're well.&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;Is there a way for the options chosen in a checkbox to feed into the options presented in a dropdown? I want subject's to choose 5 activities from a list of 10 and then rank the 5 they have chosen if there is another way to do it apart from using dropdown that would also be great&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;any help would be appreciated&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;thanks&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;Jack&lt;a class="if-quote-goto quote-link" href="#" data-id="36158"&gt;&lt;span class="goto"&gt;&lt;/span&gt;&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;&lt;/div&gt;&lt;span unselectable="on" class="quote-markup"&gt;[/quote]&lt;/span&gt;&lt;/blockquote&gt;&lt;br/&gt;&amp;gt; Is there a way for the options chosen in a checkbox to feed into the options presented in a dropdown?&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;Yes, that's perfectly possible.&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;[code]&lt;br/&gt;&amp;lt;checkboxes activities&amp;gt;&lt;br/&gt;/ caption = "Pick 5"&lt;br/&gt;/ options = ("A", "B", "C", "D", "E", "F", "G", "H", "I", "J")&lt;br/&gt;/ range = (5,5)&lt;br/&gt;&amp;lt;/checkboxes&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;list selectedactivities&amp;gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;/list&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;surveypage a&amp;gt;&lt;br/&gt;/ ontrialend = [&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;if (checkboxes.activities.checked.1) {&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;list.selectedactivities.appenditem(checkboxes.activities.option.1);&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;};&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;if (checkboxes.activities.checked.2) {&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;list.selectedactivities.appenditem(checkboxes.activities.option.2);&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;};&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;if (checkboxes.activities.checked.3) {&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;list.selectedactivities.appenditem(checkboxes.activities.option.3);&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;};&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;if (checkboxes.activities.checked.4) {&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;list.selectedactivities.appenditem(checkboxes.activities.option.4);&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;};&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;if (checkboxes.activities.checked.5) {&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;list.selectedactivities.appenditem(checkboxes.activities.option.5);&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;};&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;if (checkboxes.activities.checked.6) {&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;list.selectedactivities.appenditem(checkboxes.activities.option.6);&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;};&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;if (checkboxes.activities.checked.7) {&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;list.selectedactivities.appenditem(checkboxes.activities.option.7);&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;};&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;if (checkboxes.activities.checked.8) {&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;list.selectedactivities.appenditem(checkboxes.activities.option.8);&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;};&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;if (checkboxes.activities.checked.9) {&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;list.selectedactivities.appenditem(checkboxes.activities.option.9);&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;};&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;if (checkboxes.activities.checked.10) {&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;list.selectedactivities.appenditem(checkboxes.activities.option.10);&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;};&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;]&lt;br/&gt;/ questions = [1=checkboxes.activities]&lt;br/&gt;&amp;lt;/surveypage&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;dropdown selectedactivities&amp;gt;&lt;br/&gt;/ caption = "These are the 5 you picked"&lt;br/&gt;/ options = ("&amp;lt;%list.selectedactivities.item(1)%&amp;gt;", "&amp;lt;%list.selectedactivities.item(2)%&amp;gt;", "&amp;lt;%list.selectedactivities.item(3)%&amp;gt;", "&amp;lt;%list.selectedactivities.item(4)%&amp;gt;", "&amp;lt;%list.selectedactivities.item(5)%&amp;gt;")&lt;br/&gt;&amp;lt;/dropdown&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;surveypage b&amp;gt;&lt;br/&gt;/ questions = [1=dropdown.selectedactivities]&lt;br/&gt;&amp;lt;/surveypage&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;block myblock&amp;gt;&lt;br/&gt;/ trials = [1=surveypage.a; 2=surveypage.b]&lt;br/&gt;&amp;lt;/block&amp;gt;[/code]&lt;a class="if-quote-goto quote-link" href="#" data-id="36159"&gt;&lt;span class="goto"&gt;&lt;/span&gt;&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;&lt;/div&gt;&lt;span unselectable="on" class="quote-markup"&gt;[/quote]&lt;/span&gt;&lt;/blockquote&gt;&lt;br/&gt;Hi,&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;Thanks very&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;Jac</description><pubDate>Fri, 26 Apr 2024 08:53:27 GMT</pubDate><dc:creator>JDYates</dc:creator></item><item><title>RE: Checkboxes response feeds into dropdown options</title><link>https://forums.millisecond.com/Topic36159.aspx</link><description>&lt;blockquote data-id="36158" class="if-quote-wrapper" unselectable="on" data-guid="1714059709732" contenteditable="false" id="if_insertedNode_1714059708757"&gt;&lt;a class="quote-para" unselectable="on" style="display: none;" href="#" data-id="36158" title="Move Cursor Below" contenteditable="false"&gt;&lt;span unselectable="on"&gt;+&lt;/span&gt;&lt;/a&gt;&lt;a class="quote-delete" unselectable="on" style="display: none;" href="#" data-id="36158" title="Delete Quote" contenteditable="false"&gt;&lt;span unselectable="on"&gt;x&lt;/span&gt;&lt;/a&gt;&lt;span unselectable="on" class="quote-markup"&gt;[quote]&lt;/span&gt;&lt;div unselectable="on" class="if-quote-header" contenteditable="false"&gt;&lt;div unselectable="on" class="if-quote-toggle-wrapper"&gt;&lt;a class="if-quote-toggle quote-link" href="#" data-id="36158" title=" "&gt;&amp;nbsp;&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;&lt;span unselectable="on" class="quote-markup"&gt;[b]&lt;/span&gt;JDYates - 4/25/2024&lt;span unselectable="on" class="quote-markup"&gt;[/b]&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;&lt;div class="if-quote-message if-quote-message-36158"&gt;&lt;div class="if-quote-message-margin" contenteditable="true"&gt;Hi Dave,&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;Hope you're well.&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;Is there a way for the options chosen in a checkbox to feed into the options presented in a dropdown? I want subject's to choose 5 activities from a list of 10 and then rank the 5 they have chosen if there is another way to do it apart from using dropdown that would also be great&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;any help would be appreciated&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;thanks&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;Jack&lt;a class="if-quote-goto quote-link" href="#" data-id="36158"&gt;&lt;span class="goto"&gt;&lt;/span&gt;&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;&lt;/div&gt;&lt;span unselectable="on" class="quote-markup"&gt;[/quote]&lt;/span&gt;&lt;/blockquote&gt;&lt;br/&gt;&amp;gt; Is there a way for the options chosen in a checkbox to feed into the options presented in a dropdown?&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;Yes, that's perfectly possible.&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;[code]&lt;br/&gt;&amp;lt;checkboxes activities&amp;gt;&lt;br/&gt;/ caption = "Pick 5"&lt;br/&gt;/ options = ("A", "B", "C", "D", "E", "F", "G", "H", "I", "J")&lt;br/&gt;/ range = (5,5)&lt;br/&gt;&amp;lt;/checkboxes&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;list selectedactivities&amp;gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;/list&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;surveypage a&amp;gt;&lt;br/&gt;/ ontrialend = [&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;if (checkboxes.activities.checked.1) {&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;list.selectedactivities.appenditem(checkboxes.activities.option.1);&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;};&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;if (checkboxes.activities.checked.2) {&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;list.selectedactivities.appenditem(checkboxes.activities.option.2);&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;};&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;if (checkboxes.activities.checked.3) {&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;list.selectedactivities.appenditem(checkboxes.activities.option.3);&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;};&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;if (checkboxes.activities.checked.4) {&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;list.selectedactivities.appenditem(checkboxes.activities.option.4);&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;};&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;if (checkboxes.activities.checked.5) {&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;list.selectedactivities.appenditem(checkboxes.activities.option.5);&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;};&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;if (checkboxes.activities.checked.6) {&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;list.selectedactivities.appenditem(checkboxes.activities.option.6);&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;};&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;if (checkboxes.activities.checked.7) {&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;list.selectedactivities.appenditem(checkboxes.activities.option.7);&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;};&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;if (checkboxes.activities.checked.8) {&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;list.selectedactivities.appenditem(checkboxes.activities.option.8);&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;};&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;if (checkboxes.activities.checked.9) {&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;list.selectedactivities.appenditem(checkboxes.activities.option.9);&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;};&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;if (checkboxes.activities.checked.10) {&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;list.selectedactivities.appenditem(checkboxes.activities.option.10);&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;};&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;]&lt;br/&gt;/ questions = [1=checkboxes.activities]&lt;br/&gt;&amp;lt;/surveypage&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;dropdown selectedactivities&amp;gt;&lt;br/&gt;/ caption = "These are the 5 you picked"&lt;br/&gt;/ options = ("&amp;lt;%list.selectedactivities.item(1)%&amp;gt;", "&amp;lt;%list.selectedactivities.item(2)%&amp;gt;", "&amp;lt;%list.selectedactivities.item(3)%&amp;gt;", "&amp;lt;%list.selectedactivities.item(4)%&amp;gt;", "&amp;lt;%list.selectedactivities.item(5)%&amp;gt;")&lt;br/&gt;&amp;lt;/dropdown&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;surveypage b&amp;gt;&lt;br/&gt;/ questions = [1=dropdown.selectedactivities]&lt;br/&gt;&amp;lt;/surveypage&amp;gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;lt;block myblock&amp;gt;&lt;br/&gt;/ trials = [1=surveypage.a; 2=surveypage.b]&lt;br/&gt;&amp;lt;/block&amp;gt;[/code]</description><pubDate>Thu, 25 Apr 2024 16:03:52 GMT</pubDate><dc:creator>Dave</dc:creator></item></channel></rss>