Data recording does not work with some videos


Author
Message
buschmarie
buschmarie
New Member (14 reputation)New Member (14 reputation)New Member (14 reputation)New Member (14 reputation)New Member (14 reputation)New Member (14 reputation)New Member (14 reputation)New Member (14 reputation)New Member (14 reputation)
Group: Forum Members
Posts: 2, Visits: 3
Hello everyone

I am a student and would like to carry out an experiment for my bachelor thesis with the help of inquisit.
The subjects are asked to watch a video (ASMR) while using the keyboard to indicate whether they are relaxed, have a tingling sensation, or have no particular sensation (baseline). I would like to evaluate the latency periods afterwards (how long people were relaxed, etc.).
Everything works so far when I use a dummy video that is 2 seconds long. The video plays and records when the person presses buttons (A for baseline, G for relax, L for tingles). But it stops working when I use the ASMR video (almost 20 minutes long) or other dummy videos. All videos are mp4 files and all are in the same folder along with the inquisit script.
Can someone explain to me what could be the reason? Is the ASMR video too large so that data recording might not start due to overload? Or are there other properties that the video should or should not have?

I would be very grateful for help!!!

Script and details of the videos see below (I didn't add the instruction pages and the practice part):

<video asmr_target>
/items = ("ASMR.mp4")
/playthrough = true
/position = (50, 50)
/size = (70%, 70%)
/erase = false
</video>

<text reminder_basline_left>
/items = ("A: keine besondere Empfindung")
/position = (10, 90)
/txcolor = (0, 0, 0)
/font = ("Calibri", -20, 700, 0, 49)
</text>

<text reminder_relaxation_middle>
/items = ("G: Entspannung")
/position = (50, 90)
/txcolor = (0, 0, 0)
/font = ("Calibri", -20, 700, 0, 49)
</text>

<text reminder_tingling_right>
/items = ("L: Tingles")
/position = (90, 90)
/txcolor = (0, 0, 0)
/font = ("Calibri", -20, 700, 0, 49)
</text>

<text error>
/items = ("falsche Taste - Bitte verwenden Sie A, G oder L, wie unten angegeben")
/select = noreplace
/position = (10, 50)
/txcolor = (200, 0, 0)
/fontstyle = ("Calibri", 2.00%, false, false, false, false, 5, 1)
</text>

<trial asmr_target_start_video>
/stimulustimes = [1=asmr_target]
/timeout = 1
/pretrialpause = 0
</trial>

<trial asmr_target_measure>
/inputdevice = keyboard
/validresponse = (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65)
/correctresponse = (30, 34, 38)
/errormessage = true(error, 1500)
/branch = [trial.asmr_practice_measure]
</trial>

<block preinstruction_target>
/preinstructions = (how_to_target, instruction)
</block>

<block target>
/trials = [1=asmr_target_start_video; 2=asmr_target_measure]
/bgstim = (reminder_basline_left, reminder_relaxation_middle, reminder_tingling_right)
/timeout = 1191000
</block>

<block postinstruction_target>
/postinstructions = (expt_end)
</block>

<expt>
/blocks = [1=preinstruction_target; 2=target; 3=postinstruction_target]
</expt>

<defaults>
/screencolor = (0, 0, 0)
/txcolor = (whitesmoke)
</defaults>



this is what it looks like when data is recorded


and so if not


kind regards,
Annemarie

Dave
Dave
Supreme Being (1M reputation)Supreme Being (1M reputation)Supreme Being (1M reputation)Supreme Being (1M reputation)Supreme Being (1M reputation)Supreme Being (1M reputation)Supreme Being (1M reputation)Supreme Being (1M reputation)Supreme Being (1M reputation)
Group: Administrators
Posts: 12K, Visits: 83K
buschmarie - 6/5/2022
Hello everyone

I am a student and would like to carry out an experiment for my bachelor thesis with the help of inquisit.
The subjects are asked to watch a video (ASMR) while using the keyboard to indicate whether they are relaxed, have a tingling sensation, or have no particular sensation (baseline). I would like to evaluate the latency periods afterwards (how long people were relaxed, etc.).
Everything works so far when I use a dummy video that is 2 seconds long. The video plays and records when the person presses buttons (A for baseline, G for relax, L for tingles). But it stops working when I use the ASMR video (almost 20 minutes long) or other dummy videos. All videos are mp4 files and all are in the same folder along with the inquisit script.
Can someone explain to me what could be the reason? Is the ASMR video too large so that data recording might not start due to overload? Or are there other properties that the video should or should not have?

I would be very grateful for help!!!

Script and details of the videos see below (I didn't add the instruction pages and the practice part):

<video asmr_target>
/items = ("ASMR.mp4")
/playthrough = true
/position = (50, 50)
/size = (70%, 70%)
/erase = false
</video>

<text reminder_basline_left>
/items = ("A: keine besondere Empfindung")
/position = (10, 90)
/txcolor = (0, 0, 0)
/font = ("Calibri", -20, 700, 0, 49)
</text>

<text reminder_relaxation_middle>
/items = ("G: Entspannung")
/position = (50, 90)
/txcolor = (0, 0, 0)
/font = ("Calibri", -20, 700, 0, 49)
</text>

<text reminder_tingling_right>
/items = ("L: Tingles")
/position = (90, 90)
/txcolor = (0, 0, 0)
/font = ("Calibri", -20, 700, 0, 49)
</text>

<text error>
/items = ("falsche Taste - Bitte verwenden Sie A, G oder L, wie unten angegeben")
/select = noreplace
/position = (10, 50)
/txcolor = (200, 0, 0)
/fontstyle = ("Calibri", 2.00%, false, false, false, false, 5, 1)
</text>

<trial asmr_target_start_video>
/stimulustimes = [1=asmr_target]
/timeout = 1
/pretrialpause = 0
</trial>

<trial asmr_target_measure>
/inputdevice = keyboard
/validresponse = (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65)
/correctresponse = (30, 34, 38)
/errormessage = true(error, 1500)
/branch = [trial.asmr_practice_measure]
</trial>

<block preinstruction_target>
/preinstructions = (how_to_target, instruction)
</block>

<block target>
/trials = [1=asmr_target_start_video; 2=asmr_target_measure]
/bgstim = (reminder_basline_left, reminder_relaxation_middle, reminder_tingling_right)
/timeout = 1191000
</block>

<block postinstruction_target>
/postinstructions = (expt_end)
</block>

<expt>
/blocks = [1=preinstruction_target; 2=target; 3=postinstruction_target]
</expt>

<defaults>
/screencolor = (0, 0, 0)
/txcolor = (whitesmoke)
</defaults>



this is what it looks like when data is recorded


and so if not


kind regards,
Annemarie

When playthrough is set to true, no reponses are accepted while the video is playing.



https://www.millisecond.com/support/docs/v5/html/language/attributes/playthrough.htm

So, what is happening here is that your <trial asmr_target_start_video> trial does not end until the video has been played to completion (and it obviously won't accept responses). This is how playthrough is supposed to work, so it's not a bug.

If you want to keep the current structure you have for the most part, you should display your video per the block's /bgstim. I.e.

<video asmr_target>
/items = ("ASMR.mp4")
/playthrough = false
/position = (50, 50)
/size = (70%, 70%)
/erase = false
</video>

<text reminder_basline_left>
/items = ("A: keine besondere Empfindung")
/position = (10, 90)
/txcolor = (0, 0, 0)
/font = ("Calibri", -20, 700, 0, 49)
</text>

<text reminder_relaxation_middle>
/items = ("G: Entspannung")
/position = (50, 90)
/txcolor = (0, 0, 0)
/font = ("Calibri", -20, 700, 0, 49)
</text>

<text reminder_tingling_right>
/items = ("L: Tingles")
/position = (90, 90)
/txcolor = (0, 0, 0)
/font = ("Calibri", -20, 700, 0, 49)
</text>

<text error>
/items = ("falsche Taste - Bitte verwenden Sie A, G oder L, wie unten angegeben")
/select = noreplace
/position = (10, 50)
/txcolor = (200, 0, 0)
/fontstyle = ("Calibri", 2.00%, false, false, false, false, 5, 1)
</text>

<trial asmr_target_measure>
/inputdevice = keyboard
/validresponse = (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65)
/correctresponse = (30, 34, 38)
/errormessage = true(error, 1500)
/branch = [trial.asmr_target_measure]
</trial>

<block target>
/trials = [1=asmr_target_measure]
/bgstim = (asmr_target, reminder_basline_left, reminder_relaxation_middle, reminder_tingling_right)
/timeout = 1191000
</block>

<expt>
/blocks = [1=target;]
</expt>

<defaults>
/screencolor = (0, 0, 0)
/txcolor = (whitesmoke)
</defaults>




Edited Last Month by Dave
buschmarie
buschmarie
New Member (14 reputation)New Member (14 reputation)New Member (14 reputation)New Member (14 reputation)New Member (14 reputation)New Member (14 reputation)New Member (14 reputation)New Member (14 reputation)New Member (14 reputation)
Group: Forum Members
Posts: 2, Visits: 3
Dave - 6/6/2022
buschmarie - 6/5/2022
Hello everyone

I am a student and would like to carry out an experiment for my bachelor thesis with the help of inquisit.
The subjects are asked to watch a video (ASMR) while using the keyboard to indicate whether they are relaxed, have a tingling sensation, or have no particular sensation (baseline). I would like to evaluate the latency periods afterwards (how long people were relaxed, etc.).
Everything works so far when I use a dummy video that is 2 seconds long. The video plays and records when the person presses buttons (A for baseline, G for relax, L for tingles). But it stops working when I use the ASMR video (almost 20 minutes long) or other dummy videos. All videos are mp4 files and all are in the same folder along with the inquisit script.
Can someone explain to me what could be the reason? Is the ASMR video too large so that data recording might not start due to overload? Or are there other properties that the video should or should not have?

I would be very grateful for help!!!

Script and details of the videos see below (I didn't add the instruction pages and the practice part):

<video asmr_target>
/items = ("ASMR.mp4")
/playthrough = true
/position = (50, 50)
/size = (70%, 70%)
/erase = false
</video>

<text reminder_basline_left>
/items = ("A: keine besondere Empfindung")
/position = (10, 90)
/txcolor = (0, 0, 0)
/font = ("Calibri", -20, 700, 0, 49)
</text>

<text reminder_relaxation_middle>
/items = ("G: Entspannung")
/position = (50, 90)
/txcolor = (0, 0, 0)
/font = ("Calibri", -20, 700, 0, 49)
</text>

<text reminder_tingling_right>
/items = ("L: Tingles")
/position = (90, 90)
/txcolor = (0, 0, 0)
/font = ("Calibri", -20, 700, 0, 49)
</text>

<text error>
/items = ("falsche Taste - Bitte verwenden Sie A, G oder L, wie unten angegeben")
/select = noreplace
/position = (10, 50)
/txcolor = (200, 0, 0)
/fontstyle = ("Calibri", 2.00%, false, false, false, false, 5, 1)
</text>

<trial asmr_target_start_video>
/stimulustimes = [1=asmr_target]
/timeout = 1
/pretrialpause = 0
</trial>

<trial asmr_target_measure>
/inputdevice = keyboard
/validresponse = (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65)
/correctresponse = (30, 34, 38)
/errormessage = true(error, 1500)
/branch = [trial.asmr_practice_measure]
</trial>

<block preinstruction_target>
/preinstructions = (how_to_target, instruction)
</block>

<block target>
/trials = [1=asmr_target_start_video; 2=asmr_target_measure]
/bgstim = (reminder_basline_left, reminder_relaxation_middle, reminder_tingling_right)
/timeout = 1191000
</block>

<block postinstruction_target>
/postinstructions = (expt_end)
</block>

<expt>
/blocks = [1=preinstruction_target; 2=target; 3=postinstruction_target]
</expt>

<defaults>
/screencolor = (0, 0, 0)
/txcolor = (whitesmoke)
</defaults>



this is what it looks like when data is recorded


and so if not


kind regards,
Annemarie

When playthrough is set to true, no reponses are accepted while the video is playing.



https://www.millisecond.com/support/docs/v5/html/language/attributes/playthrough.htm

So, what is happening here is that your <trial asmr_target_start_video> trial does not end until the video has been played to completion (and it obviously won't accept responses). This is how playthrough is supposed to work, so it's not a bug.

If you want to keep the current structure you have for the most part, you should display your video per the block's /bgstim. I.e.

<video asmr_target>
/items = ("ASMR.mp4")
/playthrough = false
/position = (50, 50)
/size = (70%, 70%)
/erase = false
</video>

<text reminder_basline_left>
/items = ("A: keine besondere Empfindung")
/position = (10, 90)
/txcolor = (0, 0, 0)
/font = ("Calibri", -20, 700, 0, 49)
</text>

<text reminder_relaxation_middle>
/items = ("G: Entspannung")
/position = (50, 90)
/txcolor = (0, 0, 0)
/font = ("Calibri", -20, 700, 0, 49)
</text>

<text reminder_tingling_right>
/items = ("L: Tingles")
/position = (90, 90)
/txcolor = (0, 0, 0)
/font = ("Calibri", -20, 700, 0, 49)
</text>

<text error>
/items = ("falsche Taste - Bitte verwenden Sie A, G oder L, wie unten angegeben")
/select = noreplace
/position = (10, 50)
/txcolor = (200, 0, 0)
/fontstyle = ("Calibri", 2.00%, false, false, false, false, 5, 1)
</text>

<trial asmr_target_measure>
/inputdevice = keyboard
/validresponse = (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65)
/correctresponse = (30, 34, 38)
/errormessage = true(error, 1500)
/branch = [trial.asmr_target_measure]
</trial>

<block target>
/trials = [1=asmr_target_measure]
/bgstim = (asmr_target, reminder_basline_left, reminder_relaxation_middle, reminder_tingling_right)
/timeout = 1191000
</block>

<expt>
/blocks = [1=target;]
</expt>

<defaults>
/screencolor = (0, 0, 0)
/txcolor = (whitesmoke)
</defaults>




Thank you sooooo so so much!
I didn't know what I was doing wrong and you helped me a lot. It's working now. Thank you!

GO

Merge Selected

Merge into selected topic...



Merge into merge target...



Merge into a specific topic ID...




Reading This Topic

Explore
Messages
Mentions
Search